Цвјета продаја бицикала широм свијета

ГС
Цвјета продаја бицикала широм свијета

Лондон -- Продаја бицикала због коронавируса је доживела процват и то нарочито након ублажавања мера забране у многим земљама.

Многи људи сада путују на посао бициклом, а највећи британски трговац бициклима наводи да је продаја неке бициклистичке опреме порасла за 500 одсто на почетку карантина.

Многе мале продавнице продавале су све залихе последњих недеља и чекају испоруку нових залиха, пише "Гардијан".

Компанија Броадриб сајклс у Бичестеру у Енглеској, која обично продаје 20-30 бицикала недељно, сада продаје 50 бицикала сваки дан. Компанија Бромптон наводи да је њихова продаја била на истом нивоу као за Божић и пре него што су министри почели да промовишу бициклизам као "излаз из карантина".

Из компаније Еванс сајклс наводе како влада невиђена тражња за бициклима и да сада чекају нову испоруку. Поједини Британци су чак тражили да им се омогући сервис старих бицикала.

"Дошло је до огромног пораста бициклизма за време карантина, али чак и тако милиони људи у нашим градовима који имају бицикле никад их или ретко кад користе. За добробит нашег здравља и околине, време је да људи промене своје навике и почну да бициклом иду на посао", рекао је Грем Стејплтон, извршни директор компаније Халфордс.

Градови широм света раде на побољшању бициклистичке инфраструктуре. У Немачкој су проширене траке за бицикле. У Паризу ће бити направљено 650 километара бициклистичких стаза. У Аустралији је такође забележена велика тражња за бициклима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана