Чувари националног парка у Јути испекли кекс у колима умјесто у рерни

Танјуг
Foto: Принтскрин

СОЛТ ЛЕЈК СИТИ- Особље Националног парка Зајон у јужном делу америчке државе Јута, одлучило је да покаже да врућине које погађају овај дио САД нису шала, па су испекли кекс остављајући тијесто у паркираном аутомобилу

 "Ваш аутомобил може бити рерна - дословно. Зато смо одлучили да испечемо колачиће!" написала је служба парка у објави на Инстаграму, која садржи видео у којем је посуда с чоколадним кексићима стављена на контролну плочу аутомобила.

Било је потребно око три сата да кекс буде печен, а ренџери су приметили да су испали мало хрскави.

 Температуре у Зајону протеклих седмица стално су биле изнад 38 степени Целзијуса, што значи да температуре унутар возила тамо могу достићи и 93 степена на Целзијусевој скали, наводе амерички медији.

Прије него што су се кексићи испекли, у аутомобил је стављен термометар који се од врућине растопио.

Како бисте спријечили болести повезане с врућином, особље парка Зајон препоручује проверу прогнозе прије посјете парку, ношење креме за сунчање, избјегавање великих напора и одржавање хидратације. Животиње и дјецу никада не би требало остављати саме у аутомобилу, наводи се у објави службе парка.

На веб сајту парка се савјетује посјетиоцима и да обрате пажњу на знакове исцрпљености и симптоме топлотног удара када посећују парк током топлијих мјесеци.

"Такође предлажемо да храну понесете са собом умјесто да је оставите у колима да се топи или пече", навела је ренџерска служба у објави.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана