Чувар краљициних тајни: Ко је паж који је Елизабети служио 44 године VIDEO

Г.С.
Чувар краљициних тајни: Ко је паж који је Елизабети служио 44 године VIDEO

На процесији у којој се сандук с тијелом краљице Елизабете II у сриједу превезао из Бакингемске палате до Вестминстера, британским је медијима један човјек, који није члан краљевске породице, посебно запео за око. Ријеч је о пажу Полу Вајбру, којег "Daily Mail " назива "највјернијим краљициним човјеком".

Због своје висине од скоро два метра  добио  је надимак "Tall Paul ", а био је један од тек три запосленика палаче који су добили позив да присуствују процесији. Краљицу је почео служити с 19 година, а британске новине пишу да је један од ријетких људи на двору који нема непријатеља и који се добро слаже са свим члановима краљевске породице.

Краљицу је служио 44 године, а прошле је године постао дворски службеник с најдужим стажем.

Пол би предавао краљици телефон када би нервозно чекала позив принца  Харија, који би звао из Калифорније. Он би палио телевизор када су на програму биле њене омиљене серије. Кад је краљица одлучила да више неће пити алкохол, он је џин замијенио соком од јабуке.

Уз краљицу је био у многим тешким тренуцима, попут распада бракова њене дјеце, а у јавности ће највише бити упамћен по улози у споту с Данијелом Крејгом као Џемсом Бондом, који је снимљен за Олимпијске игре у Лондону 2012. године.

"Daily Mail " наводи да је током службе зарадио још један надимак, Чувар краљициних тајни.

- Знао је да је могао добити било који посао у приватном сектору и зарађивати више него што је зарађивао, али му то никад није пало на памет. Осјећао је да је његово мјесто уз краљицу, што је била и њена жеља. Потпуно му је вјеровала. Он зна многе њене тајне, али их никад неће открити - рекао је извор близак пажу за "Daily Mail ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана