Црногорска вила на литици с погледом из кревета вриједним 10 милиона евра

ГС
Црногорска вила на литици с погледом из кревета вриједним 10 милиона евра

Прави бисер на тржишту некретнина тренутно је једна вила у Режевићима у Црној Гори. Она је толико магична да и свјетски медији пишу о њој – једна је од најтраженијих некретнина на престижном порталу Мансион Глобал. А магична јој је и цијена – 10 милиона евра.

Ова вила из 14. вијека није била на тржишту више од пола вијека, тачније, од Другог свјетског рата. Усамљена камена грађевина однедавно се користи као кућа за одмор, кажу из агенције за некретнине. Налази се на полуострву Смоквица, које зову и Мали Свети Стефан.
За седам вијекова, колико постоји, била је у власништву три породице. Некада је служила и као карантинска станица за поморце који су се враћали са дугих прекоокеанских путовања, и то захваљујући својој изолованости.

Полуострво Смоквица име је добило по мноштву дивљих смокава, а вила са зеленим капцима савршено је уклопљена у околне чемпресе и борове.
Вила од 2.152 квадратна метра, која се налази на нешто више од четвртине хектара, има четири спаваће собе и пет купатила. Ту је и кућа за особље на улазу на полуострво.

У хладу древних борова, вила има и чак седам тераса. Ентеријер је уређен у стилу рустика Медитерана који карактеришу камени зидови, дрвене греде, купатила од оникса и дрвени намештај.

За ово имање кажу и да нуди приватност и има и два извора слатке пијаће воде, преноси Курир.

У Режевићима, историјском селу које датира из истог века као и вила, налази се и православни манастир. Налази се четири километра од Петровца, популарне туристичке дестинације која вуче корене из римских времена. Данас је познат по традиционалној медитеранској и венецијанској архитектури и две одличне пјешчане плаже — главној градској и мањој Лучице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана