Четири чуварке у вези са истим затвореником

Танјуг
Четири чуварке у вези са истим затвореником

Балтимор - Затвор у Балтимору, у америчкој држави Мериленд, постао је права гангстерска јазбина у којој су се годинама неспутано обављале криминалне радње, попут трговине дрогом и прања новца.

Доказ о суноврату казнено-поправне установе је и чињеница да су четири чуварке остале трудне са истим затвореником.

Према писању Вашингтон поста, затвор у Балтимору је измакао свакој контроли. У њему су ведрили и облачили чланове банде под називом "Блек герила" која је развила трговину дрогом и веома уносну операцију прања новца.

Ово паралелно тржиште успостављено је уз помоћ 13 корумпираних чувара, махом жена, које се сада налазе у групи од двадесетак оптужених.

Потплаћени чувари су члановима банде доносили разне забрањене предмете, као што су мобилни телефони и лијекови. Можда најшокантнија чињеница је да су четири чуварке остале трудне са истим затвореником, извјесним Трејвоном.

Двије су чак истетовирале његово име на врату и ручном зглобу. Банда "Блек герила" је основана у Калифорнији током 1960-их година. Данас има своје "филијале" на читавој територији САД, посебно у великим градовима.

Према подацима америчког министарства правде, криминална организација је почела да дјелује у Балтимору крајем прошлог вијека, бавећи се углавном трговином наркотицима. Ситуација у балтиморском затвору трајала је од 2006.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана