Челник највеће америчке банке открио шта је пресудно да будете успјешан банкар

Tanjug
Foto: X.com

ВАШИНГТОН - Вјештине су приликом запошљавања много важније од факултетске дипломе, изјавио је шеф највеће америчке банке Џеј-Пи Моган Чејс Џејми Дајмон.

Према његовим ријечима, кандидатима није неопходна диплома факултета из области финансија или рачуноводства да би имали уносну каријеру у банкарству, преноси Си-Ен-Би-Си.    

"Ако идете на престижни универзтет и имате одличне оцене, то не значи нужно да ћете бити добар радник или да сте добра особа", навео је Дајмон.
    
Он је додао да је Џеј-Пи Морган Чејс укинуо услов посједовања дипломе за већину послова у банци и окренуо се запошљавању које је засновано на вјештинама кандидата. 
    
Портпарол Џеј-Пи Моган Чејс је у изјави за Форчун потврдио ове ријечи и навео да за око 80 одсто тренутних пословних позиција у банци за "искусне запослене" или кандидате који имају искуство са послом на пуно радно вријеме није потребна факултетска диплома.
    
Недавно истраживање агенције Зип регрутер које је анкетирало преко 2.000 америчких компанија показало је да скоро три четвртине послодаваца више обраћа пажњу на вјештине кандидате а мање на њихово формално образовање. 
    
Проценат факултетски образованих Американаца износи 38 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана