Бритиш-Америкен Тобако поново инвестирао у канабис ради неуролошког лијека

Танјуг
Бритиш-Америкен Тобако поново инвестирао у канабис ради неуролошког лијека

ЛУИВИЛ- Компанија Бритиш-Американ Тобако (БАТ) инвестирала је поново у канабис као дио настојања да се диверсификује од цигарета, овога пута у партнерству са фирмом Шарлотс Веб, како би развили лијек за неуролошку болест, али није прецизирарно о којој болести је ријеч.

Блумберг наводи да заједничко предузеће између БАТ-ове подружнице АЈНА и Шарлотс Веб, у које је БАТ инвестирао прошле године, планира да затражи одобрење америчке Управе за храну и лијекове за производњу лијека који би се правио од екстракта конопље, посао у који је БАТ уложио 10 милиона долара.

Шарлтос Веб и АЈНА посједују сваки по 40 одсто тог ентитета, док БАТ контролише преостали удиео, наводи се у саопштењу те дуванске компаније.

Како наводи Блумберг, поред тога што се индустрија канабиса суочава са правним препрекама, дуванске компаније све више улажу у тај сектор како би се удаљиле од старих дуванских производа, попут цигарета, за којима је потражња смањена.

Агенција оцењује да је прилив великог новца од дуванске индустрије благодат за индустрију, која се иначе бори са ниским велепродајним цијенама, политичким изазовима и пренатрпаном конкуренцијом, укључујући илегалне узгајиваче марихуане.

Акције Шарлотс Веб порасле су за чак 21 одсто у четвртак, док су акције БАТ-а порасле чак 1,5 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана