Британци љути на Фаране због покоља јата делфина

Танјуг
Foto: Илустрација

ЛОНДОН - Британским супермаркетима је савјетовано да престану да продају морску храну са Фарских Острва, након што се догодио највећи појединачни лов на делфине раније овог мјесеца, пренео је данас "Мирор".

Риболовци са Фарских Острва су изазвали гнев широм свијета након што су убили супер-јато од 1.428 делфина, што се сматра највећим покољем ових водених сисара у данској историји, додао је британски лист. Само десет дана касније догодило се убиство 53 китова, неколико километара даље од мјеста гдје су убијени делфини.

Како се наводи, годишњи лов се одржава 800 година уназад. Главни оперативац "Си Шеперда", добротворне организације која се бори против лова на китове и делфине, Роб Рид, рекао је да се нечувено да у 21. вијеку, на добростојећем европском острву, само 400 километра од Велике Британије, одржава такав лов. Министар за заштиту животиња Велике Британије Зек Голдсмит такође је назвао убиство делфина "једним од најгрознијих призора које је видео". "То је срамота за људску врсту", рекао је Голдсмит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана