Бразилске проститутке: Чекамо странце да нас воде у бољи живот

Агенције
Бразилске проститутке: Чекамо странце да нас воде у бољи живот

Проституке које раде у најстаријем кварту Риа де Жанеира Вила Мимоса припремају се за долазак туриста из 32 земље, а понајвише Британце. Прочитајте шта су неке од њих рекле о свом послу и зашто мисле да ће им Свјетско првенство у фудбалу променити живот....

Дјевојке, углавном младе мајке своју клијентелу доводе с улице у забачене барове чувеног кварта Риа де Жанеира Вила Мимоса. Како кажу, многе од њих се надају да ће им Свјетско првенство бити шанса да упознају згодног странца који ће их одвести из мрачних барова и уџерица у неки бољи живот.

"Вољела бих да упознам мушкарца из Британије и проширим своје видике", каже двадесетогодишња Мел, мајка двоје дјеце додајући да је још увијек нова у овом послу – "Постала сам проститутка прије три недјеље. Знам да ће бити више посла током Свјетског првенства. Новац ми је потребан како бих издржавала породицу, плаћала кирију и рачуне."

Како каже једва чека да дођу Британци којих ће бити у највећем броју, те да ће упркос незнању језика наћи начин да комуницира с њима.

"Наплатићу им 60 реала (20 евра) за пола сата, а за сат 100 реала (35 евра) само зато што су прешли велики пут"

Суелен, Мелина двадесетдвогодишња рођака која је мајка једног дјетета на улици се представља под псеудонимом Чоколада и каже да ће дати све од себе да странцима у Бразилу уљепша боравак.

"Једва чекам да почне Свјетско првенство како бих упознала све те дивне људе из Европе, посебно из Лондона. Наравно да навијам за Бразил, али нећу ни стићи да гледам јер ћемо имати много посла. Унајмили смо додатно особље и украсили наше барове у свим заставама како би гостима било пријатније", каже она.

Њихова колегиница Марија, која има само осамнаест година вјерује да ће јој Свјетско првенство у фудбалу промјенити живот.

"Наћи ћу некога ко ће ме одвести одавде и пружити ми миран живот. Не желим никакав луксуз, само довољно да могу да помогнем породици"

Нажалост у земљи у којој је просјечна плата око 250 евра жене које се одлуче за проституцију могу зарадити и до четири пута више. Како кажу, проститутке из кварта Вила Мимоса очекују и до 10 хиљада мушкараца током мјесеца Свјетског првестнва.

 

Татјана која се већ дуго година бави овим послом каже да ради и до 18 сати дневно током којих услужи 15 до 20 клијената у собици изнад бара. Њен супруг мисли да она ради као менаџер локала.

"Убио би ме да зна. Проблем је у томе што ја волим ово да радим. Лако зарадиш новац. Само од Свјетског првенства ћу зарадити близу 10 хиљада евра. Британци су ми циљна група, чула сам да баш воле жене из Бразила", закључује она.

У Риу де Жанеиру ради преко 120 хиљада проститутки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана