Брат и сестра у инцесту изродили 40 деформисаних потомака!

Блиц
Брат и сестра у инцесту изродили 40 деформисаних потомака!

У живописној долини у аустралијском Новом Јужном Велсу откривен је, према писању тамошње штампе, најгори "инцестуозни породични култ", у досадашњој историји - 40 потомака исте чукунбабе и чукундеде који су били рођени брат и сестра.

У овим шокантним вишедеценијским полним везама рођено је 40 потомака, који су сад и одрасле особе и дјеца, међу којом су многи болесни иментално заостали. Сви су они плод инцестуозних веза међу најближим сродницима и потомци исте чукунбабе и чукундеде који су били рођени брати сестра.

Ради заштите идентитета малољетника, назив долине у којој су пронађени и најближег сусједног града нису наведени у медијима, док је породица представљена под лажним именом "Колт".

Али, аустралијска јавност је ипак информисана о бројним детаљима ове мучне и невеселе приче, коју је пренио и сиднејски "Дејли телеграф".

Након што су становници оближњег градића пријавили да у долини живе људи чија дјеца на иду у школу, "породицу Колт" су посјетили полиција и социјални радници, а прилике које су тамо затекли описују као "шокантне" и као нешто што "никад неће заборавити".

Породица која се током четири генерације укрштања у сродству сељакала широм аустралијског континента одлучила је да се скраси у живописној и плодној долини око 30 км од најближег насељеног мјеста. Њихов импровизовани камп чинила су два стара возила са приколицама и неколико шатора и шупа; није било струје, текуће воде, купатила, ни тоалета.

Пећи и шпорети су били прекривени скореном прљавштином, фрижидер пун уквареног поврћа, а у једном од дјечијих кревета живио је кенгур. Свуда унаоколо било је ђубрета, разбацаног опасног алата и огољених електричних жица.

Нека од дјеце показивала су очигледне знаке тешких болести и ретардације, а каснија истрага и ДНК анализа показали су да њих петоро имају родитеље који су најближи сродници, њих 20 има родитеље који су у сродству, а само једно, најмлађа петогодишња дјевојчица, није дете сродника.

"Племе" Колтових састојало се од пет породичних група. Мајке породица биле су сестре Ронда (47), Марта (33) и Бети (46), које су сваке ноћи спавале са рођеним братом Чарлијем и повремено са оцем Томом, као и двије Бетине ћерке, које су такође родиле дјецу зачету с најближим рођацима.

Бетин син Боби (15) има тежак облик псоријазе, потпуно покварене зубе и неразумљив говор, ноћу "прља" кревет, а способност учења му је на нивоу вртића. Мартини синови Алберт (15) и Џед (14) такође имају проблема с говором, немају хигијенских навика, лоше виде, неразумљиво говоре и ментално су заостали.

Четрнаестогодишња Кимберли је тешко ретардирана и није у стању да се сама очешља, не зна шта је тоалет папир, нити како се користи, а полицајки која јој се приближила приликом посјете логору пријетила је да ће јој "одсјећи прсте".

То су, међтуим, само неки од најтежих случајева. Хендикепи међу дјецом су бројни, а нека су и умрла од генетског обољења Зелвегеров синдром.

Са уласком у пубертет, па и прије њега, многа дјеца су и међусобно ступала у сексуалне односе, при чему је било и силовања и злостављања међу браћом и сестрама и другим најближим сродницима.

Познато је, рецимо, да је Кимберли (14) полно општила са ујаком Двејном (9), док је њена сестра Кармен (8) то посматрала, да су сестре Рут (7) и Нађа (9) имале сексуалне односе са својом браћом Албертом (15), Џедом (14) и Карлом (12), а дјеца су социјалним радницима испричала и да су једном приликом тројица браће везала за дрво своју нагу сестру (8) и братаницу (13).

Судском одлуком, тринаесторо дјеце је одузето родитељима и одведено из долине. Нека су упућена у хранитељске породице, док су друга укључена у програме лијечења и рехабилитације, одакле стижу вијести да добро напредују у стицању хигијенских навика и припремама за школу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана