Божићни говор најнапреднијег робота на свијету

ГС
Foto: Принтскрин

Један од најнапреднијих свјетских АИ робота у свом божићном говору причао је о темама које су обиљежиле ову годину.

Робот Амека говорио је о темама као што су рат у Украјини, смрт краљице Елизабете Друге, као и климатске промјене у божићној поруци" британског Ченела 4.

У телевизијском обраћању које је услиједило након годишњег божићног говора краља Карла Трећег, АИ робот по имену Амека - којег је развила британска фирма Engineered Arts са сједиштем у Корнвелу - говорио је о успонима и падовима у 2022. години.

Ријеч је о роботу који је способан за ултрареалистичне реакције те се може насмијешити или намрштити, трептати, па чак и намигивати.

"Гледам на догађаје ове године с дивљењем и забринутошћу. Истина је да су многе појаве 2022. биле негативне природе. Видјели смо како људи на власти подлијежу антисемитизму, корупцији и мржњи. Видјели смо како је народ Украјине подвргнут инвазији и расељавању од стране Русије", ријечи су овог робота.

"Видјели смо смрт вољене краљице Елизабете Друге. и видјели смо како свијет политике постаје све хаотичнији у њеној одсутности. Да не спомињемо утјецај пандемије на ментално здравље, растућу неједнакост између богатих и сиромашних и све екстремније временске услове узроковане климатским промјенама", додао је Амека, преноси Кликс.

Његов алтернативни божићни говор није написао човјек, већ је кориштен АИ софтвер који је генерирао одговоре из милиона различитих уноса како би дао одговор што сличнији људском. Чини се, како се у тој намјери итекако успјели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана