Близнакиње из Грузије које су продате након рођења нашле се преко ТикТок-а

Танјуг
Foto: Агенције

ЛОНДОН- Ејми и Ано, једнојајчане близнакиње из Грузије које су одмах након рођења одузете мајци и продате различитим породицама, годинама касније случајно су сазнале једна за другу преко ТикТок-а.

Док су откривале шта се догодило са њима док су биле бебе, схватиле су да су хиљаде беба у Грузији украдене из болница и продате, преноси Би-Би-Си.

Како се наводи, Ејми и Ано су из Грузије дошле у Лајпциг у Њемачкој, гдје су упознале своју биолошку мајку која им је рекла да су јој љекари у болници саопштили да су њене двије бебе умрле.

Ејми је у новембру 2021. године на ТикТоку објавила видео на којем се види како буши обрву, а у Тбилисију је 19-годишња Ано добила тај видео од пријатељице која је написала да је кул што изгледају слично.

Ејми и Ано су потом ступиле у контакт преко Фејсбука.

Рођене су у породилишту у западној Грузији које више не постоји, а према њиховим крштеницама, наводно су рођене у размаку од неколико седмица.

Слушале су исту музику, обе су вољеле да плешу и чак су имале исту фризуру.

Откриле су и да имају исту генетску болест, поремећај костију који се назива дисплазија.

Одлучиле су да се суоче са својим породицама и тада су сазнале да су усвојене одвојено, у размаку од неколико седмица 2002. године.

Породице које су их усвојиле кажу да нису знале да су дјевојчице близнакиње и да нису знале да су та усвајања била противзаконита, упркос томе што су много платиле за усвајање.

Ниједна од породица није хтјела да открије колико је новца исплатила за усвајање.

Група на Фејсбуку чији чланови траже своје биолошке родитеље из Грузије има више од 230.000 чланова, основана је 2021. године и до сада је стотине њих нашло своје породице.

Широм Грузије дешавала су се незаконита одузимања деце од раних 70-их до 2006. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана