Бизарности на изборима у руским забитима

Агенције
Бизарности на изборима у руским забитима

Москва - Дивље животиње, једење гласачких листића, талачке кризе и маскирани гласачи слика су руских локалних избора који су одржани протеклог викенда.

Тамошњи медији пуни су бизарних прича које су стизале с биралишта, а најчуднији догађај догодио се у регији Лењинград крај Санкт Петербурга гдје је један гласач стигао на биралиште са медвједом. Људи су у први мах умрли од страха, али врло брзо су схватили да је медо пријатељски настројен. На крају су га чак и волонтери унутар биралишта частили слаткишима. Власник медвједа, који је дошао у црвеној мајици, показао је изборној комисији своја документа као и документа медвједа.

- Без обзира на све, имали смо шансу да гласамо, али није нам у потпуности успјело - рекао је Јевгениј, који иначе ради као тренер животиња. У питању је, у ствари, медвједица Љубова и стара је 4,5 година. Јевгениј је са Љубовом обилазио локалне вашаре и одлучио је успут да оде на гласање.

Још један случај у вези са медвједом на биралишту забиљежен је у регији Омск у југозападној Русији. Међутим, овај није био на ланцу, безбрижно је ходао улицама Седелникова и накратко изазвао панику међу гласачима.

Изборни дан није најбоље сјео једном господину из града Орјол. Рус је узео два гласачка листића и, из неког разлога, један је појео. Изборни посматрачи су одмах притрчали у помоћ и дали му воде да лакше свари папир.

С друге стране, посматрачи су имали и већих проблема у граду Кострома након што су их полицајци заробили и неколико сати држали унутар биралишта. Разлог је, наводно, била пуцњава на путу, али опозиција сматра да је талачка криза била дио изборне преваре.

Једна од ријетких позитивних прича стигла је с далеког истока земље, тачније из града Благовешченска, гдје је сваки гласач на поклон добио лубеницу.

Јељцин и Тимошенко

На изборима у Сланцевском региону на изборе су изашле и неки познате иконе Холивуда и из руског политичког живота у виду маскираних гласача. Међу гостима ту су били Дарт Вејдер из филмског серијала "Ратови звијезда", огар Шрек, Борис Јељцин и Јулија Тимошенко. Двојица мушкараца и жена појавили су се с маскама Јељцина, Шрека и Тимошенкове, али им није било дозвољено да гласају јер нису могли потврдити свој идентитет фотографијом из пасоша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана