Бизарне ствари за жене које постоје само у Јапану

Telegraph
Бизарне ствари за жене које постоје само у Јапану

Од кафића за "дремање" па све до дечка за изнајмљивање, жене у Јапану тренутно представљају интересантну мету за многе нове бизарне идеје и пословне подухвате, пише "Telegraph".

1. Кафеи са батлером

Жене у овим кафићима имају прилику да се према њима опходе као према принцезама. Ови кафићи са батлерима дозвољавају женама да их услужује својерсни принц на бијелом коњу у амбијенту који подсјећа на замак.

2. Бар за женску мастурбацију

"Love Joule" је "љубавни и сексуални" бар посвећен само женама који им пружа мjесто на којем могу да се опусте и трачаре уз коктел док разгледају широк асортиман шарених сексуалних играчака које су на продају. Мушкарцима је улаз строго забрањен, сем уколико нису у друштву жена. Циљ ових барова јесте рушење табуа у вези са женском мастурбацијом у јапанској култури.

3. Кафићи за дремање

Ови кафићи посвећени су свим особаа којима је потребан мали предах од посла у виду кратког сна. Јапанске жене тако имају прилику да спавају у зони без мушкараца. Кафићи су дизајнирани тако да женама уморним од посла пруже атмосферу у којој могу да се одморе и напуне батерије.

4. Возови само за жене

Проблем са сексуалним узнемиравнајем жена у возовима је 2005. године постао толико озбиљан да су власти увеле вагоне намијењен само женама. Ови вагони обиљежени су розе наљепницама на којима пише "само за жене" на јапанском и енглеском језику. Ове мјере су уведене након што упозорења и женски полицајци у цивилу нису успјели да заведу ред и смање сексуално узнемиравање жена.

5. Кафићи против усамљености

Треба вам сто за једну особу? Посјетите ресторане који усамљеним гостима нуде утјеху у виду пуњене животиње која ће им током оброка правити друштво. Кафе „Moomin" у Токију постао је толико популаран код соло госитју, да његови власници планирају да овај концепт преселе и у друге земље.

6. Просторије за заједнички живот

Овакво групно живљење потпуно је уобичајено у Токију, али је недавно у Осаки отворена установа која пружа смештај исључиво самохраним мајкама које немају потебне ресурсе за самостални живот.

7. Сервис за изнајмљивање дечка

Сервис за изнајмљивање дечка који не подразумијева секс већ годинама је популаран у Јапану. Ови сервиси женама нуде мушке партнере за „мажење" уз које могу да се ушушкају увече или их изведу на састанак. Клубови са мушким хостесама изузетно су популарни у Токију гдје пословне жене атрактивним мушкарцима плаћају како би са њима само изашле на пиће и флертовале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана