Бивши канцелар се противи укидању Фолксвагенових кобасица

Танјуг
Фолксваген кобасице у паковању
Foto: Викимедија | Фолксваген кобасице у паковању

БЕРЛИН - Бивши њемачки канцелар Герхард Шредер затражио је од аутомобилске компаније Фолксваген да поништи одлуку укидања продаје својих кобасица са каријем.

Бивши њемачки канцелар, који је на функцији био од 1998. до 2005. године, радио је у Доњој Саксонији, матичном региону Фолксвагена, и још увијек помно прати рад компаније, која је одлучила да једну од својих мензи пребаци на вегетаријански мени, пише данас бриселски портал Политико.

Фолксваген производи брендиране кобасице које се служе у кантинама за запослене и продају у локалним маркетима, а у 2019. години компанија је произвела седам милиона кобасица.

"Да сам и даље у надзорном одбору Фолксвагена, не би постојало тако нешто", рекао је Шредер.

Признајући да је вегетаријанска исхрана добра, и да је сам повремено практикује, Шредер је на својим друштвеним мрежама на забрану кобасица са каријем одговорио са изричитим "не" ("nein").

Кобасица са каријем изумљена је у Берлину 1949. године и састоји се од нарезане свињске кобасице печене у зачињеном кечапу са кари зачином и обично се служи са помфритом или хљебом.

За вријеме избора у Њемачкој 2013. године, Зелени су предложили контроверзну политику кантине у компанијама, да би послодавци требало да уведу један дан у недељи са храном без меса како би смањили количину гасова са ефектом стаклене баште која се узрокује од производње меса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана