Бијесан радник багером рушио све пред собом, штета 500.000 евра

ГС
Foto: Агенције

Наводна свађа око плате у југозападној Њемачкој брзо је ескалирала у бизаран рушилачки поход.

Незадовољни грађевински радник је ушао у багер и срушио добар дИо фасаде тек изграђене зграде, преноси портал б92.

Полиција је објавила да се радник зове Матија П. и да је у станици рекао да је његов бијес изазван неисплацћеним платама. Он није био пијан нити под утицајем дрога.

Прозори су пуцали, балкони рушили и дијлови фасаде падали са новоизграђене зграде у граду Блумберг, а будуцћи станари стамбеног комплекса који су планирали да се ускоро уселе, сада ће морати да чекају пар мјесеци док се штета не поправи.

Радник који је багером порушио добар дио фасаде и тераса није стао ту, већ је свој бијес искалио и на оближњим гаражама. Да ситуација буде још гора, у неким од гаража складиштене су боце са плином, које срецћом нису експлодирала иначе би читава прича имала много гори епилог.

Њемачки медији преносе да је радник престао свој рушилачки поход тек када се багер покварио. Човјек је онда ушао у своја кола и одвезао се, а касније и отишао у полицијску станицу да се преда.

Најмање 30 апартмана је оштецћено у инциденту, а укупна штета је процењена на 500.000 евра. Грађевинска фирма "Инго Фангероњ" инсистира да је раднику исплаћено све што му је дуговано

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана