Бенксијев идентитет би могао да буде откривен због судског процеса

ГС
Foto: Танјуг/АП

Због тужбе која је због клевете поднијета против Бенксија, идентитет уличног умјетника могао би да буде разоткривен. Британски умјетник годинама се успјешно скривао и на тај начин додатно интригирао свјетску јавност.

Упркос томе што постоје бројне теорије о идентитету загонетног уметника који прави невероватне графите и наводно смо чули и његов „прави глас“, чврст доказ о томе ко је Бенкси до сада није био доступан.

Будући да је Бенксијев идентитет мистерија, неки би могли да буду жртве преваре и да помисле да су одређена умјетничка дјела његова када то нису.

Бенкси се раније појављивао на видео-снимцима, али, из очигледних разлога, никада тако да би могао да буде препознат након тога.

Међутим, сада би током судског спора Бенксијев идентитет могао да буде откривен свијету. Богати предузетник Ендрју Галагер због клевете покреће тужбу против Бенксијеве компаније „Пест контрол“ (Pest Control Ltd), која је основана да би управљала продајом дијела овог мистериозног умјетника.

Галагер такође тужи 49-годишњег Робина Ганингама, за којег се често спекулише да је Бенкси.

Адвокат предузетника Алан Вуд рекао је да ће детаљи о случају остати „поверљиви“, барем „док Бенкси или 'Пест контрол' не поднесу потврду о услузи“.

Ако све буде стигло до суднице, онда би Галагер могао да затражи да се Бенкси појави на суду, што значи да би особа која стоји иза уметничких дела, због потребе поступка, морала да се појави и идентификује, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана