Беба рођена с репом, љекари шокирани

ГС
Беба рођена с репом, љекари шокирани

Љекари у једној руралној мексичкој болници били су запрепашћени када су након порођаја схватили да је рођена беба са “правим репом” дугим 5,7 центиметара, што се дешава једном у милион случајева.

Љекари су били изненађени и тиме што дијете има реп који је прекривен кожом и косом. Ријеч је о дјевојчици која је на свијет дошла царским резом без уочљивих здравствених проблема или абнормалности, осим репа који садржи мишиће и нерве. Беба наизглед није била изложена инфекцијама или зрачењу, а оба родитеља су била здрава, као што је наведено у детаљима случаја објављеним у “Journal of Pediatric Surgery”.

Појаснили су да је бебин реп био 5,7 центиметара дужине између три и пет милиметара у пречнику. 

Након рендгенског снимка, установљено је да нема костију или других абнормалности у репу. То значи да реп није непотребан, бескорисни орган попут слијепог цријева. Умјесто тога, ово је био “прави реп”, који је растао сразмјерно са остатком тијела.

Љекари су провјерили неколико могућих здравствених проблема, укључујући мозак и кичму, те су одлучили да уклоне реп и реконструишу то подручје пластичном хирургијом. Дјевојчица је отпуштена кући и нема никаквих здравствених компликација, преноси лист Jerusalem Post.

Бебе рођене са реповима

Ово није први пут да се дјеца рађају са репом. Као што је наведено у часопису, присуство правих репова код људи је изузетно ријетко, а најновији преглед објављен 2020. напомиње да је до 2017. било само 195 случајева у француским, италијанским, енглеским, њемачким и јапанским извјештајима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана