Бајденови декоришу Бијелу кућу послије одласка Трампа

Танјуг
Foto: Танјуг

ВАШИНГТОН- Нова администрација Џоа Бајдена, предсједника САД-а, није само промијенила државну политику, већ је промијенила и декорацију унутар Бијеле куће.

Нови изглед Бијеле куће је дјелимично забаван, али је истовремено уметнут и лични печат, као и нови политички, пренио је Индепендент.

Током инаугурационе церемоније, 90 припадника особља Бијеле куће почели су да усељавају Бајденове, а селидба је трајала пет сати.

Бајденови су планирали усељење 20. јануара, али неће потпуно измијенити изглед Бијеле куће или довести личног декоратера.

Међутим, додаје се у тексту Индепендента, то није спречило породицу новог предсједника САД-а да промијени неке детаље, а вјероватно ће морати да уложе још милион долара да преуреде једну од најпознатијих зграда свијета.

Једна од промјена је статуа легендардног борца за права фармера, Сесара Чавеза, који се налази иза предсједниковог стола у Овалном кабинету.

"Стављање статуе мог оца у Овални кабинет симболизује нове дане, нову наду за нашу нацију. Ово говорим не зато што је то у част мог оца, већ зато што представља вјеру и охрабрење за све људе у чије име се борио", рекао је Пол Чавез, син Сесара за НБЦ.

Такође, убачене су и статуе Розе Паркс и Еленор Рузевелт у Овални кабинет, а Бајден је портрет бившег предсједника Ендрјуа Џексона замијенио портретом Бенџамина Френклина.

Иако није типичан декор, мјесто у Бијелој кући заузеће и Бајденови пси, Чемп и Мејџор, пошто су Трампови били прва породица послије дуго година која није имала кућног љубимца.

Не постоји званична најава да ће се ово десити, али многи ургирају на Бајденове да врате стару башту Бијеле куће, послије "контроверзних промјена које је унијела бивша прва дама Меланија Трамп", када је повадила биљке и поставила плочице за шетњу, закључује лондонски лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана