Бафетов сабвјет како да се обогатите из 1999. и даље важи

Г.С.
Бафетов сабвјет како да се обогатите из 1999. и даље важи

Још 1999, Ворена Бафета су људи питали како да постану тако богати као он, а његов савјет и даље се може примјенити, пише ЦНБЦ.

Наиме, ако желите да једног дана будете богати као Ворен Бафет, не оклијевајте, почните с тиме што прије.

То је савјет који је овај инвестициони титан дао 1999. на годишњем скупу акционара када су га упитали како је зарадио 30 милијарди долара, колико је био “тежак” у то вријеме.

Онда је, тада 68-годишњи Бафет чије је богатство отад нарасло на 100 милијарди, казао да је сложена камата (камата на камату) инвеститоров најбољи пријатељ и упоредио је стицање богатства преко камате са котрљањем грудве снијега низ падину.

“Почните рано”, рекао је Бафет. “Ја сам почео са малом грудвом на врху врло дугачке низбрдице. Дугачку низбрдицу ћете имати ако почнете веома млади или доживите дубоку старост”, казао је инвестициони маг.

Пророк из Омахе казао је да када би завршио колеџ 1999. и имао 10.000 долара за инвестирање, стратешки би осмислио гдје да уложи новац.

“Вјероватно бих се фокусирао на мање компаније јер бих радио са мањим сумама а у тој арени има више шансе да су нешто остали превидјели”, објаснио је тада Бафет, рекавши да би кренуо да разматра компаније абецедним редом, пише ЦНБЦ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана