Аукција која открива "мекшу" страну Ал Капонеа

Танјуг
Foto: witherells.com

САН ФРАНЦИСКО - Ал Капоне је познат по томе што је био немилосрдни шеф мафије, али једна од његових унука тврди да ће ускоро испливати и његова "мекша" страна када породица стави на аукцију личне ствари гангстера из доба прохибиције у САД.

Међу стварима које ће се наћи на лицитацији су, између осталог, накит опточен дијамантима с његовим иницијалима, породичне фотографије и његов “омиљени” пиштољ, преноси агенција АП.

Капонеове три унуке ће, такође, продати писмо које је он написао њиховом оцу и свом једином детету, Алберту “Сонију” Капонеу.

Мафијаш је то писмо написао у Алкатразу, затвору у којем је одслужио 11-годишњу казну након што је осуђен за утају пореза 1934. године.

У писму написаном оловком, Ал Капоне се обраћа Сонију као "сине мога срца".

Медији су Ал Капонеа прозвали државним непријатељем број један након "масакра за Дан заљубљених" 1929. године над седам чланова супарничке банде кријумчара у Чикагу, али његова унука Дајен Капоне га описује другачије.

“Био је врло пажљив, веома одан породици, изузетно великодушан, а писмо које имамо је тако потресно и једно је дивно писмо од оца сину. То су ствари за које јавност не зна'''', рекла је Дајен (77).

Она и њене двије сестре продаће 174 предмета 8. октобра на аукцији, чији је домаћин аукцијска кућа “Витерелс” у Сакраменту.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана