Ауди зауставио производњу већег броја возила

Агенције
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

Њемачка марка обуставила је монтажу већег броја возила, због сукоба у Украјини и недостатка дијелова.

Аудијеве производне линије мироваће све до почетка априла, а биће погођено неколико изузетно битних модела за овај бренд.

Тако ће бити паузирано стварање следећих аутомобила: А4, А5, А6, А7, ТТ, Љ7, Љ8, као и Љ4 е-трон. Према информацијама из њемачких медија, баварски произвођач већ је упозорио дилере да ће испоруке примјерака наведених четвороточкаша бити далеко дуже него што то је планирано.

Истиче се да ће производња модела А4, А5, А6 и А7 отпочети у првој или другој недјељи наредног мјесеца, док ће рад на осталим возилима вратити се у нормалу средином априла.

Ипак, неколицина возила остала је мање-више нетакнута сукобом у Украјини.

Код Аудија то су А1, А3, Љ2 е-трон, Љ5 и А8. Разлог за наставак производње поменутих аутомобила без проблема јесте чињеница да каблови за те моделе не долазе из Украјине, већ из других европских земаља, те ланац снабдијевања у суштини није нарочито угрожен.

Ауди је још раније обуставио процес наручивања плуг-ин хибридних аутомобила, све због недостатка виталних компоненти за производњу истих.

О свему овоме смо писали дјелимично и раније, уз опаску да смо јуче извјестили о поновном покретању производње електричног ожичења у двије фабрике Леонија у Украјини, додуше у ограниченом обиму.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана