Астрологија цвјета у доба короне: “Људи питају да ли ће преживјети пандемију”

Г.С.
Астрологија цвјета у доба короне: “Људи питају да ли ће преживјети пандемију”

У једној земљи, астрологија се схвата веома озбиљно. Важне одлуке, приватне и пословне, не доносе се без консултација. И док економија муку мучи с корона-кризом, астролози не могу да се обране од муштерија.

Од почетка пандемије короне и кризе која је Индију захватила пуном снагом, астролог и “мистични исцјелитељ” Санђај Шарма има пуне руке посла. Његова мала “ординација” у центру Делхија је препуна хиндуистичких симбола, осјети се јак мирис штапића који се диме са свих страна, преноси Дојче Веле.

Чује се пјевање мантри којим Санђај једну “пацијенткињу” припрема за третман. Сцена као из неког филма.

Све на једном мјесту: лични и пословни савјети

Међутим, ово је у Индији стварност. Астролози још увијек играју важну улогу у животу просјечног Индијца. Њихове савјете не траже само обични грађани него и политичари и привредници - сви који се налазе пред неком важном одлуком у животу или у некој дилеми.

На примјер, прије склапања брака се обавезно консултује астролог. А за право вријеме за почетак неког посла, неко важно и далеко путовање такође се пита астролог.

Ђотиш, ведски облик астрологије је дио свакодневица, као што је то и прастара ведска медицина ајурведа. У кризним временима попут овог кроз који тренутно пролазе Индија и остатак свијета, још је већи број оних који ријешење траже ван онога што се назива - западна медицина.

“Људи су јако забринути за будућност. Питају да ли ће преживјети пандемију, да ли ће опстати посао или бизнис којим се баве. Долазе ми и власници хотела чији хотели су затворени већ мјесецима и питају ме шта их очекује”, каже Санђај.

Позитивна енергија

Зарада астролога се посљедњих мјесеци повећала за 50 одсто, јавља дневник Times of India. Један популарни астролошки портал од почетка пандемије биљежи двоструко више упита него иначе.

Сема Оберој и Анђу Деви такође траже савијет и помоћ. У чекаоници астролога Санђаја објашњавају зашто су овде.

“Добијамо толико позитивне енергије кад причамо с нашим гуруом. Ми смо свјесни тога да ће на крају бити онако како је то Бог одредио, али се једноставно осјећамо боље након што овде изразимо наше бриге и послушамо његове ријечи”, каже Сема.

А Анђу се надовезује: “Када нам се душа узнемири, дођемо овамо. Овдје проналазимо мир а ако се наше жеље касније обистине, то је додатно добар осјећај”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана