Арно трећа особа која је стекла више од 200 милијарди долара

Танјуг
Арно трећа особа која је стекла више од 200 милијарди долара

ПАРИЗ - Богатство најимућније особе на свијету, Бернара Арноа, премашује 200 милијарди долара, а шеф француске компаније за производњу луксузне робе LVMH постао је тек трећа особа, након Илона Маска и Џефа Безоса, која је икада стекла такво богатство.

Арноoво богатство премашило је 200 милијарди долара по први пут, јер су aакције његовог француског царства луксузне робе LVMH достигле рекордну вриједност, преноси Гардијан.

Овај 74-годишњак постао је тек трећа особа у историји која је стекла такво богатство.

Илон Маск из Тесле и Безос из „Амазона“ већ су достигли ту магичну бројку, прије него што су њихова богатства назадовала због пада цијена деоница технолошких компанија.

Арноово богатство се ових дана повећало за 2,4 милијарде долара, на 201 милијарду долара, показује “Блумбергов“ индекс милијардера који се свакодневно ажурира.           

Његово богатство ове године се повећало за 39 милијарди долара, јер су акцие LVMH -а порасле за 30 одсто, захваљујући све већој потражњи за луксузном робом међу свјетским богаташима.

Француски милијардер је 25 милијарди долара богатији од Маска, чије је богатство оборено његовом куповином „Твитера“ за 44 милијарде долара и падом вриједности компаније за електричне аутомобиле „Тесла“ од 50 одсто током прошле године.

Маск је „Теслин“ суоснивач, извршни директор и посједује 13 посто деоница.

Безос, који је био прва особа која је у августу 2020. достигла границу од 200 милијарди долара, трећа је најбогатија особа на свијету с богатством од 128 милијарди долара.

Арно је предсједник и главни извршни директор LVMH -а, који посједује брендове „Луј Витон“, „Кристиан Диор“ и шампањац Moët & Chandon.

Његове су акције скочиле за више од 150 одсто у посљедње три године, достигавши у сриједу нову највишу вриједност од 853 евра.

Арно, који је суоснивач групе луксузних производа прије 35 година и њен је већински дионичар, недавно је именовао своју дјецу на кључне улоге у послу.

У јануару је његово најстарије дијете, ћерка Делфин, именована за шефа „Кристијан Диора“, другог највећег бренда у империји. Њен брат Антоан унапријеђен је на чело холдинга који контролише LVMH и богатство породице Арно.

Његово троје млађе дјеце такође имају важне послове у највећој свјетској компанији луксузне робе, која укључује и брендове као што су „Стела Мекартни“, „ТАГ Хеуер“, „Булгари“ и „Тифани“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана