Американац преживио 9/11 и покољ у Батаклану

Б92
Американац преживио 9/11 и покољ у Батаклану

Американац који живи у Паризу открио је медијима своју невјероватну причу. Он је преживио терористички напад 9/11 и напад у дворани Батаклан у Паризу.

Метју, који је открио само своје има, налазио се у подножју Свјетског трговинског центра када су се у куле забили авиони 11. септембра 2001. године.

У Паризу је преживио и напад на концертну дворану Батаклан, али је рањен у ногу.

Како су пренијели светски медији, Метју је рањен у ногу, али је наставио да пузи према излазу из дворане.

"Пузао сам центиметар по центиметар. У једном тренутку, видио сам излаз испред себе, удаљен око метар. Јурио сам Менхетном 11. септембра, али је ово било 1000 пута горе. Правио сам се мртав. У једном тренутку неко ме је повукао за руке. Нисам имао снаге подићи поглед", рекао је он, преноси "Индепенден".

Њему је у помоћ пред Батакланом притекао новинар Ле Монда Данијел Псени.

У једном од најгорих терористичких напада на европском тлу, другом ове године у Француској, нападнути су ресторани, кафићи, национални стадион и концертна дворана.

Полиција је саопштила да је најмање 112 мртвих само у дворани "Батаклан" гдје су терористи држали и убили велики број талаца, прије него што су специјалци улетјели у дворану.

У том тренутку тројица терориста су се разнијела екплозивом којим су били опасани, док је посљедњег полиција убила прије него што је успио то да учини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана