Амерички астронаут се враћа на земљу по плану

Срна
Foto: Агенције

МОСКВА - Амерички астронаут Марк Ванде Хеј вратиће се на Земљу у руској свемирској капсули 30. марта, као што је то раније планирано, саопштила је руска свемирска корпорација "Роскосмос".

У саопштењу се наглашава да "Роскосмос" својим партнерима никада није дао ни најмању шансу да посумњају у поузданост компаније. Поједини амерички медији изнијели су раније сумње да ће Русија пристати да врати америчког астронаута на Земљу, због санкција уведених Русији у вези са ситуацијом у Украјини.

"Амерички астронаут Марк Ванде Хеј путоваће назад кући у летјелици 'Сојуз МС-19', заједно са руским колегама Антоном Шкаплеровом и Пјотром Дубровом, 30. марта. "'Роскосмос' никада није дозволио да било ко сумња у његову поузданост као партнера", саопштено је из прес-службе руске компаније.

У саопштењу се напомиње да је безбједност посаде Међународне свемирске станице /МСС/ увијек приоритет компаније, пренио је ТАСС. Директор "Роскосмоса" Дмитриј Рогозин објавио је раније на "Телеграму" дио текста "Фокс њуза" у којем се тврди да ће Русија можда оставити америчког астронаута у свемиру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана