Ако помислите на чувену сцену из "Мућки", платите "порез"

Срна
Ако помислите на чувену сцену из "Мућки", платите "порез"

ЛОНДОН - Британска фондација "Национални труст" покренула је иницијативу да се очисте велики висећи лустери у просторијама у центру енглеског града Бата, који се налази на листи насљеђа УНЕСКО, те "увела порез" сваком посјетиоцу који помене сцену из чувене серије "Мућке", пише британски дневник "Телеграф".

Лустере у просторијама за окупљање у Бату у области Сомерсет чисте агенције по уговору, али постоји бојазан да ће посјетиоце читав призор подсјећати на сцену из епизоде "Мућки" из 1982. године, када су Дел и Родни уз помоћ дједа разбили скупоцени лустер.

Особље у просторијама за окупљање у Бату затражило је од посјетилаца да дају добровољне донације као помоћ у исплати трошкова чишћења лустера уколико само помисле на чувену сцену из серије.

"Непрестано чујемо сличне шале тако да смо оформили тачку за донације, гдје могу да плате наш рад", рекла је Алана Врајт која је задужена за посјетиоце, признајући да је то само "дио шале".

Према њеним ријечима, сугерисали су посјетиоцима да уколико само помисле на ту сцену, треба да донирају нешто како би им помогли да се брину о лустерима.

Највећи лустер који виси у великој осмоуганој соби тежак је скоро 200 килограма и дуг је скоро три метра.

"Национални труст" даје 4.000 фунти годишње за бригу о десет лустера у згради у Бату.

Чистачи испод лустера не држе ћебад, попут Роднија и Дела, већ систем за њихово спуштање са плафона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана