Аеродром на сјеверу Француске понијеће име краљице Елизабете II

Tanjug
Foto: SkyNews

ПАРИЗ- Након што је данас стигло одобрење од британског краљ Чарлса III, аеродром код градића Туке на сјеверу Француске, познатог и омиљеног одмаралишта Британаца, моћи ће да понесе име краљице Елизабете II, саопштили су градски званичници.

 Градска скупштина је саопштила да је почаст "великој краљици истовремено и признање најбританскијем одмаралишту у Француској", преноси Би-Би-Си.

Званичници Тукеа додали су да је ова промена имена аеродрома истовремено и признање покојном краљичином стрицу, краљу Едварду VIII, који је посећивао ово одмаралиште на обали Ламаша и уживао у јахању по пешчаним плажама, понекад и у пратњи своје младе нећаке која ће касније постати краљица Елизабета II.

Аеродром је отворен далеких 1930-их, прије свега због бројних посјетилаца из Велике Британије који су учинили да се Туке данас назива најбританскијим одмаралиштем у Француској.

У граду се надају да ће ново име аеродрома ојачати везе између Тукеа и Уједињеног Краљевства и одржати интересовање британских туриста за ово одмаралиште.

Сљедећег мјесеца Туке ће угостити рагби репрезентацију Енглеске која ће се такмичити на Свјетском првенству у рагбију које се одржава у Француској.

У овом популарном љетовалишту на обали канала Ламанш кућу за одмор имају и француски предсједник Емануел Макрон и његова супруга Брижит.

    

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана