У суботу нас чека нови смак свијета?

Новости.рс
У суботу нас чека нови смак свијета?

Према нордијској митологији 22. фебруара нас очекује апокалипса која ће уништити планету. Земља ће се отворити и ослободити становнике Пакла, преноси Дејли мејл.

Викиншки Рагнарок - „Сумрак богова" је серија догађаја која укључује и коначну борбу у којој ће погинути већина богова, догодиће се разне природне катастрофе и потапање свијета. Претходи му „зима свих зима", гдје ће се смењивати три хладне зиме, без љета између њих. Звук рога призваће синове бога Одина и остале хероје бојног поља, прије него што ће Одина, али и остале богове ствараоце убити вук Фенрир. Рат ће се водити широм свијета, владаће неморал, неће се поштовати ни сродничке везе. Вук Скол ће појести Сунце а његов брат Хати Мјесец, због чега ће звијезде пасти с неба а Земљу ће потресати земљотреси.

Још један дио легенде тврди да ће се змија из Модгарда ослободити и издићи из океана. Неки вјерују да се такав догађај већ догодио у Калифорнији прошле године, када су пронађене двије џиновске змијолике рибе.

Ово вјеровање је засновано на дјелу исландског писца Снорија Стурлусона, из 13. вијека.

Модерни Викинзи су се већ припремили за апокалипсу отпутовавши у британски град Јорк ради прославе Јоркиршког фестивала - који је изговор да се одрасли људи маскирају и мачују репликама. Финале фестивала је у суботу, када ће око 300 ратника марширати кроз град, прије „коначне битке".

Иако научници нису потврдили ове догађаје, Викинзи воле да славе и не желе да пропусте догађај. Да ли ће субота бити дан када ће се свијет обновити и населити га прежијвели богови и само два људска бића, са земљом која тоне у море и прави нови пут у утопију са неограниченим богатством?

И ако се ништа не догоди у суботу, да ли ће се Рагнарок придружити стотинама пропалих предвиђања, попут апокалипсе Маја 21. децебмра 2012. - када је Земљу требало да уништи астероид, и миленијумске бубе Y2К 1. јануара 2000?

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана