Случај Џека Трбосека рјешен послије 126 година?

Index.rs
Случај Џека Трбосека рјешен послије 126 година?

Случај Џека Трбосека је једна од највећих мистерија у историји која више од 120 година интригирала криминологе и тјерала их да развијају бројне теорије о идентитету починитеља грозоморних убистава у Вајтчепелу током јесени 1888. године.

Ипак, 126 година касније, уз помоћ модерне технологије и напредних форензичких метода откривено је ко је човјек који је одговоран за најмање пет убистава, пише Дејли мејл.

ДНК узорци узети са шала који је пронађен поред тијела Ктерин Едоус, били су кључни за ово откриће.

Расел Едвардс, 48-годишњи бизнисмен који се дуги низ година аматерски бавио овим случајем, ангажовао је свјетски познатог стручњака специјализованог управо за овај тип доказа, доктора Џарија Лухелнена.

Користећи савремене технике, др Лухелнен је пронађени узорак упоредио са узорцима осумњичених и дошао до овог невјеројатног открића. Наиме, међу стотину осумњичених, ДНК узорци савршено су се поклапали с узорцима пољског емигранта Ерона Косминског.

Космински је у вријеме убистава имао 23 године и живио је недалеко од мјеста гдје је полиција пронашла трећу жртву, Елизабет Страјд.

Од самог почетка био је један од главних осумњичених, а у 54. години умро је у психијатријској установи од посљедица гангрене.

Више о открићу можете прочитати ОВДЈЕ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана