Прљава тајна једне од најмоћнијих жена икад: Имала је бизаран фетиш о коме је причао цио двор

danas.rs
Прљава тајна једне од најмоћнијих жена икад: Имала је бизаран фетиш о коме је причао цио двор

Царица Катарина Велика била је једна од највећих владарки у историји Русије. Ипак, још и више од овога, историја је памти по небројаним анегдотама везаним за њен приватни живот, а нарочито сексуалне склоности.

И док је прича о томе да је уживала у сексу са животињама потпуна глупост коју су пласирали њени непријатељи, царица је имала један други, потпуно бизаран фетиш.

Приватни живот царице Катарине Велике био је испуњен многобројним љубавницима и аферама које су потресале Русију.

Софија Августа Фредерика од Анхалт-Зербста (како јој је било име прије примања православља) дошла је у Русију као млада за ексцентричног будућег цара Петра III. Брак је окарактерисан као промашај услијед њених невјерстава, али је млада и образована принцеза ускоро придобила политичке кругове које је њен муж одбио од себе.

На крају, цар Петар III је убијен мање од шест мjесеци по доласку на трон. Григориј Орлов, Катаринин тадашњи љубавник, био је вођа завjереника који су прокламовали Катарину као владара. Постојала је сумња да је Катарина умијешана у Петрово убиство али она никада није доказана.

Царица Катарина Велика била је једна од највећих владарки у историји Русије. Ипак, још и више од овога, историја је памти по небројаним анегдотама везаним за њен приватни живот, а нарочито сексуалне склоности, пише Дневно.рс. И док је прича о томе да је уживала у сексу са животињама потпуна глупост коју су пласирали њени непријатељи, царица је имала један други, потпуно бизаран фетиш.

Наиме, на двору Катарине Велике постојала је особа чија је званична титула била "голицач ногу". Његов или њен посао је био управо то - да голица или масира царичине ноге и тако је надражује док прича сочне, еротске приче или пјева.

Забиљежено је да је Катарина Велика веома вољела ову еротску масажу. "Голицачи" су обично бирани из редова дворских дама и била је то веома привилегована позиција због блиског односа са царицом и чињенице да су са њом проводили неке од најинтимнијих тренутака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана