Прелијепа Црногорка умало изазвала ''грађански рат'': У јеку славе завела ожењеног предсједника

GS
Foto: Instagram

Александра Аћимовић Поповић била је жена нестварне љепоте. Фатална Црногорка била је она жена због које се вриједи борити, а можда чак и подијелити земљу.

Била је звијезда мексичке кинематографије, а ондашња публика ју је знала као Сашу Монтенегро. Завела је предсједника Мексика и умало изазвала грађански рат, а онда је уживала у љубави са њим до краја.

Ко је Саша Монтенегро?

Александра је прелијепа жена са наших простора, а у дјетињству се са породицом преселила у Аргентину. Студирала је новинарство, а један одлазак у Мексико јој је промијенио живот из коријена.

Ову Црногорку красила је невјероватна љепота, која јој је донијела и занимљиве пословне понуде. Све то у комбинацији са харизмом омогућили су јој да постане једна од својевремено најпопуларнијих мексичких глумица.

Саша је прво радила као модел, а потом и као глумица у легендарним мексичким сапуницама. Њени ангажмани су привукли пажњу многобројних редитеља, те је већ 1971. године имала и своју прву филмску улогу у остварењу "Љубавни сан".

Заиграла је и на даскама које живот значе, те је била дио многих представа, које у Мексику носе статус култних. Умјетничко окружење је њен раскошан таленат све више запажало, а временом је постала глумица која је била главна у драмама. Врхунац каријере доживјела је средином седамдесетих година прошлог вијека, када је постала једна од водећих глумица у мексичкој кинематографији.

Вртоглави успјех у каријери

Растом популарности у Мексику, за њено име се почело чути и у цијелом свијету. Оваква слава омогућила јој је да буде у контакту са најмоћнијим људима тога времена.

У јеку своје славе упознала је Хосеа Лопеза Портиља, предсједника Мексичке Републике од 1976. до 1982. године. А тај сусрет умногоме мијења њену судбину.

Љубавни живот

Имала је буран љубавни живот. Наиме, врло брзо послије упознавања Хосеа Лопеза, отпочиње романсу са њим, иако је он годинама уназад био ожењен. Када је њихова романса одјекнула у јавности, настао је скандал невиђених размјера.

Ова љубав је дословно подијелила земљу, док су их једну у потпуности подржавали, други су их најстрашније осуђивали.

Љубавница предсједника

Убрзо су добили двоје дјеце - ћерку Набилу и сина Александра. Али, везу су озваничи браком тек 1995. године, након што је преминула Кармен, супруга предсједника. Та чињеница је изазвали још више гњева у мексичкој јавности, а контроверзе о Саши су постајале све бројније.

Ова љепотица, поријеклом из Црне Горе, више није могла да издржи огроман притисак са свих страна и повукла те се скроз повукла из медија и глуме и бринула о породици и дјеци.

Љубав са Портиљом је доживјела крах почетком 2000-их, а разлог развода није познат. Међутим, бракоразводна парница никада није окончана, јер је Хосе изненада преминуо у фебруару 2004. године усљед срчаних проблема.

Ипак је остала удовица

Глумица је након тога задржала право на економске бенефиције које јој је закон додијелио као легитимној удовици политичара. Послије смрти супруга, поново се упустила у шоубизнис, учествовала је у разним пројектима, чак се вратила и на филмско платном улогом у "Крају тишине".

Посљедњи интервју је дала 2018. године у којем се истакла да жели да се посвети дјеци и другим пословима и од тада се више није појављивала нигдје у јавности. Саша је преминула недавно, 14. фебруара у Мексику у 78. години живота, преноси Курир.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана