Мистериозни нестанак 3000 кинеских војника 1939.године

Занимљивости
Foto: викимедиа

Године 1939. око 3000 војника мистериозно је нестало у јужном Нањингу. Били су распоређени и спремни да бране то подручје од Јапанаца.

Када је сљедећег јутра њихов командант дошао у извидницу, нигдје није било ни трага од њих. Њихово оружје пронађено је наслагано поред мале ватре, али људи који су га носили нису били тамо. Све трупе су нестале.

Да ли су их Јапанци напали током ноћи и све заузели? То је изгледало готово немогуће. Пуковник и његови помоћници током ноћи нису чули никакве звукове. Па шта се догодило тим људима? Уколико их нико није заробио, нити напао, како су могли да нестану?

У то вријеме, Јапанци су марширали ка срцу Кине. Почели су преко Нањинга, тадашњег главног града. Али моћна ријека Јангтзе испријечила им се на том путу.

Како би дошли до Нањинга, морали су да пређу уски мост. Кинески командант, пуковник Ли Фу Сиен, одлучио је да се бори на том мосту. Ако би успио тамо да заустави Јапанце, могао би спасити своју земљу.

Пуковник Ли Фу Сиен је 10. децембра 1939. стационирао својих 2.988 војника у области у брдима Нањинга. Војници су били постављени дуж линије од око 3,2 км да бране мост преко ријеке Yангтзе.

Били су опремљени великом количином тешке артиљерије и спремни да се боре до посљедњег човјека, ако је потребно. Чинило се да су спремни за битку. Пуковник је отишао у свој шатор да спава.

Сљедећег јутра, један помоћник је пробудио пуковника Ли Фу Сиена рекавши му да не могу да остваре никакав контакт са трупама на линији одбране. Убрзо након тога, формирао је и водио истражну групу како би открио шта се догодило са трупама.

По изласку на линију схватили су да су сви положаји били напуштени, али није било знакова борбе и нигдје није било ни једног војника. Тешка артиљерија је била на позицији, спремна за ватру, али никога није било.

Једини начин да се пређе преко ријеке био је мост.

У близини моста испитивани су поједини стражари за додатне информације, који су се заклели да ниједан војник током ноћи није прешао мост. Нико од њих није ништа видио нити чуо. Могуће би било да су им промакла један, или два војника, али скоро 3.000 војника, једноставно није било могуће. Нестале трупе никада нису пронађене.

Након дужег времена, када су се Јапанци повукли и рат коначно завршио, у списима Јапанаца су прегледани трагови о томе шта се могло догодити несталим људима.

Кинеске власти су сматрале да су војници могли бити заробљени од стране непријатеља, али зашто су онда Јапанци оставили оружје?

Када су записи провјерени, на видјело су изашле збуњујуће чињенице. Јапанци никада нису ухватили толики број кинеских војника.

Појавиле су се разне теорије, али у то вријеме су се чинила могућа само два одговора: или су прешли на страну Јапанаца, или су се тихо предали.

Неки људи повезују инцидент са “теоријом шупљине у Земљи” и НЛО-има.

Неки истраживачи вјерују да су трупе увучене у отвор Земље кроз врата у планинском подручју региона Нањинг.

Можда су ове трупе биле некако хипнотисане док су се опуштале у својим камповима, и војници нису могли јасно да размишљају, а онда су пребачени на другу локацију.

Такође, у то вријеме, многи официри су пријављивали летеће објекте на небу које нису могли да идентификују. Може ли то бити само случајност?

Друга теорија је да су војници нестали у паралелном универзуму.

Ако је наша стварност окружена низом невидљивих паралелних свјетова, зар није могуће да човјек једноставно грешком уђе у једну од тих непознатих области?

Ако се то догоди, дотична особа би се нашла у другој стварности, вјероватно неспособна да се врати у свој свијет.

Постоји много шпекулација у вези са нестанком 3000 кинеских војника и до данас нема правог одговора.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана