Хитлер је са Евом побјегао у Аргентину, добио двије ћерке и живио 73 године?

Агенције
Хитлер је са Евом побјегао у Аргентину, добио двије ћерке и живио 73 године?

Адолф Хитлер је на крају Другог свјетског рата успио да са Евом Браун побегне из бункера у Берлину, послије чега су се домогли Аргентине, гдје су добили двоје дјеце.

 Ово је теорија коју у својој књизи “Сиви вук - бјекство Адолфа Хитлера” заступају британски аутори Џерард Вилијамс и Сајмон Данстан.

За већину ово звучи као плод бујне маште, али неки сматрају да прича о Хитлеровом бјекству у Аргентину одговара истини. Штавише, она је изазвала жучну расправу између Вилијамса и Данстана, с једне стране, и аргентинског новинара Абела Бастија који их оптужује за плагијат.

Басти, из града Сан Карлос де Барилочеа у Патагонији, у који су се послије рата повукли бројни нацисти, каже да су Вилијамс и Данстан присвојили његово истраживање и тражи да му плате одштету. Они, међутим, одлучно одбијају оптужбе. 

- Басти ни у ком случају није изумитељ идеје о томе да је Хитлер живио у Аргентини. Књиге о тој теми постојале су још 1953. и 1983. године. Никога нисам копирао - тврди Вилијамс.  

Вилијамс каже да постоје бројне верзије приче о Хитлеровом наводном бјекству, а прве су се појавиле још у мају 1945. У годинама послије рата није било увјерљивих доказа да је Хитлер заиста мртав.

Теорија: Како је Хитлер побјегао у Аргентину

“Иако се ближила поноћ, у Берлину није било мрачно. Док се совјетска војска приближавала центру Трећег рајха, на улицама града бијеснели су пожари. Касно у ноћ, 27. априла 1945. године, у Њемачкој није било човјека који је вјеровао да нацисти још могу да побједе. Дубоко у свом бункеру, чак је и човјек који је уништио и своју земљу и цио свијет знао да је рат завршен”, пишу Вилијамс и Данстан.

Наводе да је план за Хитлерово бјекство до детаља испланирао Хајнрих Милер, укључујући и одјећу на тијелима која је требало да одиграју улогу мртвог диктатора и његове сапутнице Еве.

Двадесет минута послије поноћи, Хитлер, Ева Браун и њен зет Херман Фегелајн изашли су из тајног тунела и пробили се до центру Берлина, гдје их је чекао транспортни авион “јункерс 52”. За командама је сједио искусни пилот њемачког Луфтвафеа Петер Баумгарт и за неколико минута су узлетјели.

Хитлер је био на путу ка новом животу у Аргентини.

Аутори тврде да је Хитлер најпре слетио у Данску, а затим у Шпанију, гдје му је генерал Франко обезбједио нови авион до Канарских Острва. Одатле је подморницом стигао до обале Аргентине, гдје се искрцао недалеко од мале луке Никочеа, 480 километара јужно од Буенос Ајреса.

Хитлер више никада неће крочити из Аргентине, пишу аутори ове необичне теорије.

“И мада се његови снови о новом рајху нису испунили, барем је нашао мало личне среће у браку са Евом Браун, из којег су се родиле двије ћерке. На крају, послије 17 година скривања, један од највећих злочинаца у историји преминуо је 13. фебруара 1962, када је имао 73 године”, пише у књизи “Сиви вук - бекство Адолфа Хитлера”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана