Да ли су ванземаљци слетјели у Розвел? VIDEO

Агенције
Да ли су ванземаљци слетјели у Розвел? VIDEO

Осмог јула обележено је 65 година од случаја у Розвелу (САД) када су наводно војници пронашли пали летећи тањир на једној фарми. Сада бивши агент CIA признаје шта се заиста догодило.

"То није био проклети метеоролошки балон – било је то тачно оно на шта су људи прво посумњали", каже Чејс Брендон, ветеран CIA. "Била је то летjелица која очигледно није потицала с ове планете, пала је и не сумњам ни тренутка да су ту пронашли остатке неког бића".

Брендон је служио као тајни оперативац агенције пуних 25 година гдjе се бавио међународним тероризмом, контраобавештајном службом, свjетском трговином наркотика и кријумчарењем оружја.

Провео је посљедњих 10 година радног стажа као представник за забаву и издаваштво.

Током тог периода, средином ’90-тих сазнао је нешто више о Розвелу.

"Једног дана претраживао сам Историјску колекцију CIA и читао наслове на неким кутијама пуним фасцикли. Једна од њих привукла ми је пажњу: писало је Розвел. Спустио сам кутију и рекао: ‘Боже, то се стварно догодило!’".

"У кутији су били писани материјали и понека фотографија и то је све што ћу било коме рећи о садржају те кутије", рекао је он.

"Међутим, то је за мене тренутак када сам схватио да је све оно у шта сам вјеровао и у шта су вјеровали многи чиста истина".

Ништа од тога није изненадило Стентона Т. Фридмена, нуклеарног физичара који је почео да се бави истраживањем НЛО и који је био један од главних истражитеља у случају Розвел.

Крајем ’70-тих Фридмен је пронашао неколико свједока који су били укључени у догађаје у Розвелу ’47.

Упркос чињеници да се извјештај војске променио преко ноћи – прво је речено да је 8. јула 1947. пронађен пали летећи диск, а 9. јула да је ријеч о метеоролошком балону – Фридман је пронашао довољно свједока који су могли да потврде првобитну верзију приче.

"Сигуран сам да ће неко ускоро изнети на видело оно што се догодило", каже Фридмен.

Погледајте видео из 1989. епизоду "Нерешене мистерије НЛО: Розвел".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана