Звиздић, Рајхел: Разговарано о реформским процесима и европским интеграцијама

Срна
Звиздић, Рајхел: Разговарано о реформским процесима и европским интеграцијама

Сарајево - Предсједавајућег Савјета министара БиХ Денис Звиздић и политички директор за земље западног Балкана, Турску и земље ЕФТА у Министарству иностраних послова Њемачке Ернст Рајхел разговарали су данас у Сарајеву о реформским процесима у БиХ и испуњавању услова на путу ка ЕУ.

Звиздић је упознао Рајхела са реализацијом циљева из Реформске агенде и закључцима са првог састанка Савјета за стабилизацију и придруживање између БиХ и ЕУ, саопштено је из Савјета министара БиХ.


Он је истакао да је Савјет министара у потпуности опредијељен за економски развој, владавину права, ефикасан механизам координације, регионалну и добросусједску сарадњу и да су видљиви помаци које је БиХ направила у протеклом периоду.

"Реформе су пут којим идемо и оне дају позитивне резултате. Израдили смо кредибилну Реформску агенду за период од четири године, а већ смо реализовали 20 одсто задатака. Сви витални економски параметри су у благом порасту", рекао је Звиздић.

Он је истакао је да је у потпуности посвећен јачању регионалне сарадње јер она значи јачање процеса помирења и убрзање европског пута.

"То говори о нашој озбиљности и јасној опредијељености да у наредном периоду предамо апликацију за чланство у ЕУ", додао је Звиздић.

Рајхел похвалио је успјех који биљежи БиХ на путу ка европским интеграцијама, истичући да је видљив напредак, посебно у реализацији циљева из Реформске агенде.

Он је рекао да постоји интерес Њемачке и ЕУ за напредак БиХ, те изразио подршку тим напорима.

Састанку је присуствовао амбасадор Њемачке у БиХ Кристијан Хелбах.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана