Званично поништен докторат Себије Изетбеговић

Г.С.
Званично поништен докторат Себије Изетбеговић

Себији Изетбеговић, бившој директорици Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС), званично је поништен докторат.

"Поништава се упис у Матичну књигу која се води код Универзитета у Сарајеву од 1990-2008. године од броја 1481-2276, и то упис под редним бројем 1890 на име Изетбеговић (Ислам) Себија, која је дана 11. 06. 2000. године одбранила докторску дисертацију под насловом "Оперативна хистероскопија у лијечењу интраутериних ненормалности као фактора брачне неплодности " и тиме стекла научни степен доктора медицинских наука, из разлога што именована није испунила све испитне обавезе на постдипломском студију на Медицинском факултету у Сарајеву на начин и према поступку који је утврђен прописима из области високог образовања који су били на снази у вријеме стицања дипломе доктора наука, односно није испунила прописане услове за пријаву докторске дисертације и стицање научног степена - доктор наука, стоји у рјешењу Универзитета УНСА-а који је објављен у Службеним новинама КС.

 - Обавезује се Служба за правне послове Универзитета у Сарајеву да "Службеним новинама Кантона Сарајево" поднесе захтјев за оглашавање неважећим упис из тачке 1. овог рјешења. Ово рјешење је коначно и ступа на снагу даном доношења - стоји у одлуци ректора УНСА Рифата Шкријеља.

Рјешење објављено у Службеним новинама.

Кантонални суд у Сарајеву донио је рјешење којим се усваја жалба Универзитета у Сарајеву у предмету "Себија Изетбеговић" и поништио рјешење о доношењу привремене мјере забране дјеловања ректора о питању поништења доктората, сада већ бивше, генералне директорице КЦУС-а. Сада је та одлука и званична те Одлука о поништењу доктората Себије Изетбеговић иде у "Службене новине КС", преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана