Званичници Српске упутили честитке поводом Васкрса

ГС
Званичници Српске упутили честитке поводом Васкрса

БАЊАЛУКА - Званичници Српске упутили су честитке православним вјерницима поводом Васкрса

Предсједник Републике Српске Милорад Додик пожелио је православним вјерницима да дане највећег хришћанског празника Васкрса проведу окупљени око својих породичних заједница и трпеза, уз молитву и здравицу, и за нашу Републику Српску, која је главни и једини гарант опстанка српског народа.

Додик је у васкршњој честитки коју је упутио Нјеговој светости патријарху српском Порфирију, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима, пожелио да празнично вријеме дочекају и проведу у духу вјековне традиције нашег народа.

"Христово васкрсење промијенило је историју људског рода. Човјек је кроз Васкрслог Христа задобио наду и постао саучесник у побједи добра над злом. Посебно то разумијемо ми на овом страдалном простору, у Републици Српској, Србији и гдје год да наш поносни народ живи", нагласио је Додик.

Он је навео да васкрсење подсјећа на темељне вриједности и истине српског народа - да су градитељи увијек јачи од рушитеља, да су ствараоци јачи од уништитеља, утврђује народ у вјери и љубави, у правди и истини, у породичним вриједностима, у сваком добром и честитом дјелу.

"Окупљен око Цркве и наше Републике Српске, створене на страдању у Доњој Градини, Јасеновцу, Пребиловцима, Ржаном Долу, Старом Броду, Казанима, Подрињу, Петровачкој цести и другим голготским мјестима, српски народ је увијек имао снаге да свакодневно улаже напоре за општи напредак и опстанак на овим просторима", истакао је Додик, уз сверадосни поздрав: "Христос воскресе - ваистину воскресе".

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је предстојећи највећи хришћански празник Васкрсење Христово које, како је рекао, даје снагу за побједе над искушењима.

"Васкрс је празник обновљене наде, побједе живота над смрћу, побједе добра над злом. Васкрсење Христово даје снагу свима нама за свакодневне борбе и побједе над искушењима", навео је Вишковић.

Поводом празника над празницима, Васкрсења Господњег, Вишковић је у своје и у име Владе срдачне честитке упутио Његовој светости патријарху српском Порфирију, епископима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима.

Вишковић је истакао да у васкршњој радости посебно мјесто имају и породична окупљања, која оснажују заједништво и учвршћују домове као стубове друштва.

"Желећи да у миру, здрављу, радости и благостању дочекате и прославите Христово Васкрсење, задобијајући снагу за напредак наше Цркве и укупног друштва, поздрављам Вас сверадосним поздравом: Христос васкрсе - Ваистину васкрсе!", навео је Вишковић.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је у васкршњој честитки православним вјерницима да празник васкрсења Христовог буде извор надахнућа за вјечну истину о побједи добра, те подсјети на дух заједништва и благодет праштања и међусобног разумијевања.

Цвијановићева је у честитки Његовој светости патријарху српском Порфирију, свим архијерејима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима поводом највећег хришћанског празника – Васкрса пожелила да предстојеће празничне дане проведу радосно, у љубави и слози.

"Уз најбоље жеље за добро здравље, духовни мир и благостање, упућујем вам најрадоснији поздрав жХристос васкрсе!ж", наводи се у честитки српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ.

Српска православна црква прославиће у недјељу, 16. априла, највећи хришћански празник - Васкрс, којим се слави васкрсење Исуса Христа из мртвих и који представља суштину хришћанске вјере.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић упутио је најискреније честитке поводом Васкрса, највећег хришћанског празника Његовој светости патријарху српском Порфирију, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву и цјелокупном православном народу уз жељу да Васкрс дочекају у миру, добром здрављу, духовној и породичној срећи у својим домовима.

"У хришћанској православној традицији Васкрс је симбол побједе живота над смрћу, добра над злом, спасења над пропашћу, и зато нека нам мисија Христовог васкрсења отвори нове видике, улије нову наду и помогне да успоставимо дубље повјерење и разумијевање на овим просторима, али и међу људима у цијелом свијету. У тој нади поздрављам Вас традиционалним поздравом - Христос васкрсе!", навео је Радмановић у честитки.

Православни вјерници у недјељу, 16. априла, прослављају Васкрс - највећи хришћански празник којим се прославља васкрсење Исуса Христа.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана