Званичници Српске упутили честитке поводом католичког Божића

ГС
Званичници Српске упутили честитке поводом католичког Божића

БАЊАЛУКА - Званичници Српске упутили честитке поводом католичког Божића.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је Божић надбискупу врхбосанском кардиналу Томи Вукшићу и католичким вјерницима у Српској и БиХ уз жељу да духовна снага најрадоснијег хришћанског празника буде снажан подстицај за међусобно уважавање и јачање универзалних вриједности на добробит свих грађана.

"Нека празник Христовог рођења донесе радост, мир и благостање и испуни ваша срца и домове", навео је Додик у божићној честитки.

Он је вјерницима католичке вјероисповијести пожелио да предстојеће празничне дане проведу у здрављу, заједништву и радости породичног окупљања.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, поводом Божића и Нове године, упутила је честитку надбискупу врхбосанском кардиналу Томи Вукшићу, свештенству, редовништву и свим вјерницима у БиХ који празнују по грегоријанском календару.

Поводом наступајућег Божића и Нове године, Цвијановићева је њима и свим вјерницима који најрадоснији хришћански празник Христовог рођења славе по грегоријанском календару, упутила искрене честитке, са жељом да предстојеће празничне дане проведу у миру, здрављу и породичној срећи.

"Нека божићне поруке радости, љубави и наде испуне ваша срца и домове, а духовна снага празника помогне да истрајемо у свим искушењима и учврсти увјерење да су заједништво, толеранција и разумијевање пут који треба слиједити.Честит Божић и благословена Нова 2023. година!", наводи се у честитки српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је Божић надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу и вјерницима католичке вјероисповијести са жељом да овај велики празник прославе у здрављу и благостању.

"Нека нам радост Христовог рођења буде надахнуће за међусобно разумијевање и уважавање јер само ослоњени једни на друге можемо градити успјешније друштво. Честит Божић и Нова година", навео је Стевандић у честитки.

Он је честитку упутио у име Народне скупштине Републике Српске и у своје име бискупима, свештенству, редовништву, свим римокатолицима и осталим хришћанима у БиХ који празнују по грегоријанском календару.

Генерални конзул БиХ у Минхену Вера Сајић честитала је католицима Божић, истичући да је то празник истинске радости и наде који подсјећа на важност вјере, љубави и породице, али и поштовања, разумијевања и толеранције међу људима.

"Желим да Божић у све домове донесе добро здравље, учврсти вјеру, наду и љубав. Честит Божић!", навела је Сајићева у честитки фратру Петру Клапежу из Хрватске католичке жупе у Минхену, свештенству и свим вјерницима католичке вјероисповијести.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Божић надбискупу врхбосанском кардиналу Томи Вукшићу и свим римокатолицима и осталим хришћанима у БиХ који празнују по грегоријанском календару, уз жељу да празник подсјети на његовање добрих односа међу људима и очување духовног насљеђа свих народа у Републици Српској.

Вишковић је вјерницима католичке вјероисповијести пожелио да празничну радост подијеле са најближима.

“Нека нас празник који слави Христово рођење подсјети на важност непролазног богатства, на његовање добрих односа међу људима и очување духовног насљеђа свих народа у Републици Српској. Честит Божић и Нова година”, навео је Вишковић у честитки коју је упутио у име Владе Српске и у своје име.

Потпредсједник Републике Српске Давор Прањић пожелио је католичким вјерницима честит и благословљен Божић, а свим народима и грађанима БиХ срећну и успјешну 2023. годину.

“Божић, светковина безусловне Божје љубави према човјеку, вријеме је које нас подсјећа колико смо благословљени, вољени и драгоцјени, кад нам је Онај који је у свему и који нам је све, даровао својег јединорођеног Сина како би нас научио вољети и љубити, како би нам удијелио мир и даровао спасење за живот вјечни”, навео је Прањић у честитки.

Он је пожелио да овај Божић буде прилика за промишљање о “свим благодатима које су нам подарене”.

“Нека нам оне буду мотив у одлучној изградњи земље у којој ћемо стварати свој дом и подизати своју породицу. Нека нам буду мотив за стварање земље у којој превладава толеранција и једнакоправност свих њених житеља, у којој ћемо живјети, радити и убирати плодове својег рада, те у којој ће све наше дјеловање бити залог боље будућности за којом чезнемо”, истакао је Прањић.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић упутио је божићну честитку надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бањалучком бискупу Фрањи Комарици, свештенству и свим вјерницима католичке вјероисповијести у БиХ.

Ђокић је пожелио да празник Христовог Рођења у домове људи донесе љубав, мир и спокој - пријеко потребне духовне вриједности у тешком и неизвјесном времену.

“Нека радосна вијест Христовог рођења све вјернике и људе добре воље испуни надом, спокојем и вјером. Волите ближње, али не заборавите и оне који су у вријеме најрадоснијег празника сами и у потреби за пажњом и милосрђем”, поручио је Ђокић у честитки.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић честитао је Божић надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу и свим вјерницима католичке вјероисповијести у БиХ уз жељу да овај велики празник испуни њихове домове миром и радошћу. 

“Нека свјетлост Христовог рођења буде наша звијезда водиља у новој години, да уједињени у добрим дјелима будемо подршка једни другима његујући универзалне хришћанске вриједности као темељ љепше будућности”, навео је Давидовић у честитки.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана