Званичници Српске у Њемачкој договарали улагања

ГС
Званичници Српске у Њемачкој договарали улагања

У просторијама Представништва Републике Српске у Њемачкој данас је одржан састанак привредника, асоцијација и клубова са шефом Представништва Мићом Ћетковићем и званичницима из Републике Српске у вези могућности улагања у Републику Српску и сарадње са нашим привредницима и асоцијацијама као и клубовима.

На састанку је разговарано о предстојећем "Сајму вина и хране" који ће бити одржан у априлу у Штутгарту како би произвођачи вина из Републике Српске узели учешће на сајму и представили своје производе, а исто тако и проширили тржиште.

Било je ријечи и о другој конференцији "Дани привреде Републике Српске" коју у јуну организује Представништво Републике Српске у Њемачкој, с циљем да подстакне привредне активности и привуче стране инвеститоре.

A group of people sitting around a tableDescription automatically generated

Састанку су присуствовали министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, потпредсjедница Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић, предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић, као и народни посланик и директор УКЦ- Републике Српске проф. др Владо Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана