Званичници Српске и лидери странака заузимају став о имовини

ГС
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је у току састанак који је сазвао предсједник Републике Српске Милорад Додик поводом заузимања јединственог става о имовини.

Састанку присуствују представници коалиције окупљене око СНСД-а и представници СДС-а, преноси РТРС.

Састанку присуствују, поред Додика, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Српске, предсједници Социјалистичке партије Петар Ђокић, ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, НПС-а Дарко Бањац, ДНС-а Ненад Нешић, СПС-а Горан Селак, НДП-а Бојан Шапурић.

Присутни су и представници Српске у заједничким институцијама БиХ и предсједавајућа Вијећа нарора Републике Српске Сребренка Голић.

На састанак је дошао и вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић, док се нису одазвали представници ПДП-а и Листе за правду за ред.

Додик је најавио да ће се на столу наћи документ којим би странке из Српске потврдиле уједињеност о њеној самосталности у оквиру БиХ. За њих је имовина питање опстанка Републике Српске. Предсједник Српске је рекао да ће предложити да буду одбачени сви акти који нису у складу са Уставом, што значи насљеђе високих представника и рада Уставног суда БиХ.

Он је оцијенио да је питање имовине кључно и једни могући начин да буде ријешено да двије стране потврде да имовина која је у Српској припада њој, а она која је у Федерацији припада овом ентитету.

Након састанка биће одржана конференција за новинаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана