Званичници Српске честитали Божић по грегоријанском календару

ГС
Званичници Српске честитали Божић по грегоријанском календару

БАЊАЛУКА – Званичници Српске честитали су Божић свим вјерницима који овај празник славе по грегоријанском календару.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је Божић надбискупу врхбосанском кардиналу Томи Вукшићу и католичким вјерницима у Српској и БиХ уз жељу да духовна снага најрадоснијег хришћанског празника буде снажан подстицај за међусобно уважавање и јачање универзалних вриједности на добробит свих грађана.

"Нека празник Христовог рођења донесе радост, мир и благостање и испуни ваша срца и домове", навео је Додик у божићној честитки.

Он је вјерницима католичке вјероисповијести пожелио да предстојеће празничне дане проведу у здрављу, заједништву и радости породичног окупљања.


Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је Божић надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу и вјерницима католичке вјероисповијести са жељом да овај велики празник прославе у здрављу и благостању.

"Нека нам радост Христовог рођења буде надахнуће за међусобно разумијевање и уважавање јер само ослоњени једни на друге можемо градити успјешније друштво. Честит Божић и Нова година", навео је Стевандић у честитки.Он је честитку упутио у име Народне скупштине Републике Српске и у своје име бискупима, свештенству, редовништву, свим римокатолицима и осталим хришћанима у БиХ који празнују по грегоријанском календару.


Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, поводом Божића и Нове године, упутила је честитку надбискупу врхбосанском кардиналу Томи Вукшићу, свештенству, редовништву и свим вјерницима у БиХ који празнују по грегоријанском календару.

Поводом наступајућег Божића и Нове године, Цвијановићева је њима и свим вјерницима који најрадоснији хришћански празник Христовог рођења славе по грегоријанском календару, упутила искрене честитке, са жељом да предстојеће празничне дане проведу у миру, здрављу и породичној срећи.

"Нека божићне поруке радости, љубави и наде испуне ваша срца и домове, а духовна снага празника помогне да истрајемо у свим искушењима и учврсти увјерење да су заједништво, толеранција и разумијевање пут који треба слиједити.

Честит Божић и благословена Нова 2023. година!", наводи се у честитки српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић. 


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је је божићну честитку Његовој узоритости врхбосанском надбискупу монс. Томи Вукшићу, бискупима, свештенству, редовништву, свим римокатoлицима и осталим хришћанима у БиХ који празнују по грегоријанском календару.

„Најљепше честитке поводом Божића упућујем Вам у име Владе Републике Српске и у своје име, са жељом да празничну радост подијелите с Вашим најближима.

Нека нас празник који слави Христово рођење подсјети на важност непролазног богатства, на његовање добрих односа међу људима и очување духовног насљеђа свих народа у Републици Српској.

Честит Божић и Нова година“, наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.


Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је Божић свим вјерницима у БиХ који вријеме рачунају по грегоријанском календару, уз жељу да га прославе у радости, благостању, љубави и слози, у кругу својих најдражих.

Тегелтија је Божић честитао надбискупу врхбосанском и апостолском управнику Војног ординаријата у БиХ Томи Вукшићу.

"У име Савјета министара и своје име, Вама, свештенству и свим вјерницима у БиХ који вријеме рачунају по грегоријанском календару са радошћу честитам празник рођења Христовог", наведено је у Тегелтијиној честитки.
 

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ, Небојша Радмановић пожелио је да празник дочекају у добром здрављу, духовном миру и породичној срећи.

- Свим вјерницима католичке вјероисповијести у БиХ, као и свим хришћанима који празнују по грегоријанском календару, желим да празник Христовог рођења дочекају у добром здрављу, духовном миру и породичној срећи. Срећан и благословен Божић - навео је Радмановић.

Предсједавајући Дома народа Парламента БиХ, Никола Шпирић пожелио је да сви католички вјерници Божић дочекају у миру, радости и благостању са својим најмилијима, док је предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија свим вјерницима у БиХ, који вријеме рачунају по грегоријанском календару, пожелио да празник прославе у радости, благостању, љубави и слози.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана