Званичници честитали припадницима МУП-а крсну славу

ГС
Званичници честитали припадницима МУП-а крсну славу

БАЊАЛУКА- Званичници Српске честитали су крсну славу, Светог архангела Михаила, припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је крсну славу Министарству унутрашњих послова /МУП/ Српске, истичући да је Република Српска поносна што данас има јаку, професионалу полицијску структуру која је темељ даљег развоја Републике, заштите права, безбједности и имовине њених грађана.

Додик је честитку поводом крсне славе МУП-а - Светог архангела Михаила, у своје и у име грађана Српске, упутио министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а.

Предсједник Српске је нагласио да је МУП Српске, континуираним развојем и унапређењем својих капацитета, радећи у складу са Уставом и законима, достигао високе професионалне стандарде и стекао поштовање и повјерење грађана, али и других полицијских агенција из региона.

"Република Српска је поносна што данас има јаку, стабилну, савремену, професионалну и веома организовану полицијску структуру која је темељ даљег развоја и изградње Републике и заштите права, безбједности и имовине свих њених грађана", наводи се у Додиковој честитки.

Предсједник Републике Српске је навео да је обиљежавање крсне славе прилика да се са посебним поштовањем присјети свих страдалих припадника МУП-а у Одбрамбено-отаџбинском рату.

"Њима дугујемо вјечну захвалност, јер су живот дали за Републику Српску и њена покољења и исписали својим именима свијетлу страницу наше историје", додао је Додик.

Предсједник Српске је изразио увјерење да ће припадници МУП-а Српске наставити да се професионално и патриотски односе према том часном, али одговорном и тешком занимању.

"Желим вам срећну славу, као и много здравља и успјеха у приватном и професионалном животу", навео је Додик у честитки.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић такође је упутила  честитку министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске - Светог архангела Михаила.

Цвијановићева је нагласила да је за Републику Српску од изузетне важности да има снажне институције, ефикасну и добро опремљену полицију која може да одговори на све безбједносне изазове модерног друштва.

"Данас је дан када са великом захвалношћу и посебним пијететом одајемо почаст свим припадницима МУП-а који су у Одбрамбено-отаџбинском рату уткали своје животе и дијелове тијела у темеље Републике Српске", нагласила је Цвијановићева.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва пожељела је свим припадницима МУП-а Републике Српске много здравља, среће и успјеха у приватном и професионалном животу, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић у честитки поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске - Аранђеловдана истакао је да су припадници полиције били и остали гарант безбједности свих грађана Републике Српске и заштите уставног поретка.

"Припадници МУП-а и Полиције Републике Српске, личним залагањем, посвећеношћу и, одговорним и професионалним радом били су и остали гарант безбједности свих грађана Републике Српске и заштите уставног поретка. Поносни смо на нашу модерну, професионалну и одговорну Полицију, која је увијек уз свој народ и своју Републику Српску", наводи се у честитки.

"Обиљежавање крсне славе је прилика да се са поносом и поштовањем сјетимо и одамо почаст свим припадницима МУП-а који су у Одбрамбено-отаџбинском рату дали живот за стварање Републике Српске и одбрану слободе српског народа", додао је Стевандић.

Поводом Дана Високе школе унутрашњих послова, Стевандић је свим полазницима ове установе и њиховим наставницима такође упутио честитке и пожелио им успјешан рад у будућности, саопштено је из Одсјека за односе с јавношћу парламента Српске.

Честитку је упутио и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и истакао да је МУП гарант државности и предани чувар безбједности и имовине грађана Републике Српске.

Вишковић је додао да је МУП једна од најважнијих институција Републике Српске, која је истовремено и најочигледнији симбол државотворности и гарант опстанка српског народа на овим просторима.

"Министарство унутрашњих послова и Полиција Републике Српске представљају један од најснажнијих идентитета Републике Српске за коју је животе дало 782 припадника МУП-а Републике Српске. Данас их се с поштовањем и с поносом сјећамо", додао је Вишковић.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је да је Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске професионалним радом израсло у једну од најбољих полицијских организација у БиХ која је гарант безбједности свих грађана, али и истински чувар вриједности.

Тегелтија је у честитки истакао да зато свим припадницима МУП-а Републике Српске на првом мјесту захваљује на преданом, часном и професионалном обављању полицијских дужности.

"С поносом Вам честитам крсну славу - Аранђеловдан, са жељом да и у будућем периоду наставите да остварујете одличне резултате", пише у Тегелтијиној честитки .

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић честитао је припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске крсну славу - Аранђеловдан са жељом да да увијек буду на страни грађана, закона и институционалног очувања Републике Српске.

"Желим вам да часно и поштено обављате свој посао, да увијек будете на страни грађана, закона и институционалног очувања Републике Српске, те да успјешно одговорите на све изазове пред нама", навео је градоначелник.

Он је истакао да се данас са поносом и поштовањем одаје почаст свим припадницима МУП-а Српске који су у Одбрамбено-отаџбинском рату дали живот за Републику Српску.

"Због њих и нашег народа чувајте част и образ наше Републике Српске и сваког њеног грађанина, због њих и постојите", закључио је Станивуковић у честитки.

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак честитао је крсну славу Светог Арханђела Михаила свим припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, који су залог за стабилну Српску и чувари њене државности.

"Крсна слава полиције Републике Српске је прилика да захвалимо свим припадницима МУП-а који су херојским подвизима стварали Републику Српску, а све оне који, нажалост, нису више са нама данас спомињемо са дужним пијететом, вјенчајући их са непролазном славом", истакао је Селак.

Он је навео да су припадници МУП чувари безбједности, мира, грађанских права и закона у Српској.

"Они су залог за стабилну Републику Српску, која мора бити уважена како у БиХ, тако и у региону, али и међународним односима", нагласио је предсједник СПС-а.

Он је рекао да вјерује да ће сви припадници МУП-а Српске и у будућности бити вођени родољубљем и узвишеном идејом правде и праведности, те да ће професионално обављати своје дужности.

"Полиција Српске је један од кључних чувара државности Републике Српске", закључио је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана