Званичници честитали Дачићу празнике, Лавров: И даље ћемо пружати подршку Београду

Танјуг
Званичници честитали Дачићу празнике, Лавров: И даље ћемо пружати подршку Београду

БЕОГРАД - Званичници Русије, Кине, Турске и Њемачке послали су српском министру спољних послова Ивици Дачићу новогодишње честитке, а у честитки министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова истиче се да су односи две земље још једном прошли провјеру издржљивости и поручује да ће и даље пружати подршку Београду у одбрани легитимних националних интереса у складу са нормама међународног права.

"Поштовани господине министре, драги Ивице, од свег срца честитам Нову годину и Божић. У одлазећој години руско-српски односи, без обзира на нелаке међународне околности, још једном су прошли проверу издржљивост", навео је Лавров.
 
Истакао је да високо цијени Дачићев лични допринос јачању стратешког партнерства Русије и Србије и унапређењу сарадње у свим сферамма.
 
"Спремни смо за одржавање високе динамике сарадње између спољнополитичких ресора наше две земље, присне координације потеза на свјетској арени", навео је Лавров.
 
Истакао је да ће и даље пружати братску подршку Београду у одбрани легитимних националних интереса у складу са нормама међународног права.
 
"Користећи ову прилику, такође упућујем најбоље жеље поводом твог рођендана. Желим добро здравље и благостање, даље успјехе у одговорном раду на добробит народа Србије. Увек смо отворени за контакте са српским пријатељима, иако разумјем да сте сад веома заузети", навео је Лавров.
 
Министру Дачићу новогодишње честитке послали су и потпредсједник Народне Републике Кине Ванг Чишан, министар иностраних послова Турске Мевлут Чавушоглу и шефица дипломатије Немачке Аналена Бербок.
 
"Драги Ивице Дачићу, Вама и вашој породици желим све најбоље за Нову годину, посебно у овим тешким временима. Хвала на сарадњи, све најбоље", навела је Бербок.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана