Жунић: Декларација говори о помирењу, поштовању, али и српским циљевима

Срна
Жунић: Декларација говори о помирењу, поштовању, али и српским циљевима

БАЊАЛУКА- Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је да Декларација о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа говори о помирењу, праштању и поштовању, али и о српским стратешким циљевима.

Жунић је истакао да је Декларација производ најодговорнијих људи у Српској и Србији.

Он је током расправе о Декларацији у парламенту Српске оцијенио да су на глобалном нивоу тренутно присутни тешки тренуци, због чега је значајно усвојити документ као што је Декларација, те упитао коме то и зашто смета српска саборност и слога.

"Због чега је проблем да Срби који живе да ли са једне или друге стране Дрине, Срби који живе на Косову, у Словенији и европским земљама не могу да имају документ који дефинише на неки начин прошлост, садашњост и будућност за опстанак и јачање српског народа, али у контексту доброг, а не у контексту да је против некога усмјерен?", упитао је Жунић.

Према његовим ријечима, СНСД ће подржати Декларацију која треба бити смјерница за будуће д‌јеловање и саборност српског народа у културном, духовном, образовном и економском смислу.

Жунић је додао да су Срби један народ без обзира гд‌је се налазили.

"Ова декларација није усмјерена ни против БиХ, ни против било којег народа и она је одраз воље српског народа која је сада стављена на папир и која треба да нам постави нове смјернице и задатке", закључио је Жунић.

Посланик Народног фронта Радислав Дончић рекао је да ће ова странка подржати Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана