Жупљанин: Исаком да се позабави Тужилаштво, а не само ЦИК

АТВ
Жупљанин: Исаком да се позабави Тужилаштво, а не само ЦИК

БАЊАЛУКА - Континуираном ратнохушкачком реториком предсједника странке "Снага народа" Раме Исака требало би да се позабави Тужилаштво БиХ, а не само Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ, јер он дужи период провоцира, шаље мржњу и најављује конфликте, оцијенио је предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Слободан Жупљанин.

"Ово није задатак само за ЦИК, већ и за Тужилаштво БиХ, те друге истражне органе, јер Исак дужи период провоцира, шаље мржњу, најављује конфликте, помиње оружје, нападе и укидање Републике Српске, те хапшење њених највиших званичника. Неко би га требао у томе зауставити", рекао је Жупљанин Срни коментаришући спот странке "Снага народа" у којима се појављују Исак, али и ратни командант муслиманских снага у Сребреници Насер Орић и некадашњи командант такозване Армије БиХ Сефер Халиловић.

Он је нагласио да се у Српској нико не плаши људи попут Исака, јер они запаљивим изјавама, између осталог, праве властиту предизборну кампању и "лове" гласове.

"Али, то радити ратнохушкачком реториком није добро и за сваку је осуду. С друге стране, тако нешто не постоји у Српској, јер је Република Српска цивилизован и демократски освијештен ентитет за разлику од ФБиХ", рекао је Жупљанин.

Жупљанин сматра да ће бити у реду ако ЦИК БиХ буде озбиљан у поступку и ако казни ову странку и Исака, који је и министар унутрашњих послова Федерације БиХ (ФБиХ).

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ покренула је истрагу по службеној дужности против странке "Снага народа", чији је предсједник Рамо Исак, због објављеног видеа за који се сматра да садржи елементе преурањене кампање, рекла је Срни предсједник ЦИК-а Ирена Хаџиабдић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана