Жупљанин: Хелез се понаша као локални кабадахија

ГС
Жупљанин: Хелез се понаша као локални кабадахија

БАЊАЛУКА - Изјаве министра одбране БиХ Зукана Хелеза нису примјерене и он се понаша као локалани кабадахија, истакао је декан Факултета за безбједност и заштиту у Бањалуци Слободан Жупљанин.

- Заборавио је да у Оружаним снагама БиХ постоји и српска и хрватска компонента. И када би издао било какво наређење Оружаним снагама, питање је шта би се десило и ко би га послушао. Хелез покушава да се позиционира као нови јастреб у сарајевској политици. Овакве изјаве удаљиће БиХ од неког напретка, много више него било која реакција из Српске - нагласио је Жупљанин за РТРС.

Истакао је да из иностранства на које политичко Сарајево рачуна, стижу потпуно другачије поруке.

- Из Европе и свијета, па и Европске уније долазе потпуно другачије поруке. Република Српска јесте знак једнакости између слободе, равноправности и једнакости - рекао је Жупљанин.

Прокоментарисао је и најаве из Сарајева да би предсједник Републике Српске Милорад Додик и директор Службеног гласника Милоша Лукића могли бити ухапшени.

- Није могуће да неко приведе Додика и Лукића. Онај ко ради свој посао не може бити санкционисан. Овдје није ствар појединца, већ институција, било ко да их замјени, одлуке ће бити исте, јер иза њих стоје институције Републике Српске и српски народ у великој већини - поручио је Жупљанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана