Жунић: Стање безбједности у српској сваке године боље, МУП један од стубова друштва

Срна
Жунић: Стање безбједности у српској сваке године боље, МУП један од стубова друштва

БАЊАЛУКА - Шеф клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је да је Министарство унутрашњих послова /МУП/ један од стубова друштва Републике Српске, те да је стање безбједности у Српској сваке године боље.

"Мислим да МУП Српске сваке године показује ту своју улогу", рекао је Жунић током скупштинске расправе о извјештају о раду МУП-а за прошлу годину.

Он је истакао да је стање безбједности у Српској сваке године боље, додајући да је наведени извјештај о раду МУП-а позитиван јер је забиљежен пад криминалитета од 3,3 одсто, а повећан коефицијент расвијетљености кривичних дјела.

Жунић је додао да је добар показатељ и откривање 476 кривичних дјела привредног криминалитета.

Говорећи о стопи криминалитета, Жунић је рекао да Република Српска има око 60 одсто мање имовинских кривичних дјела у односу на Федерацију БиХ /ФБиХ/ као и седам пута мање кривичних дјела разбојништва.

"СНСД ће дати подршку овом извјештају са жељом да у идућим годинама ови статистички подаци, а и сам доживљај јавности према МУП-у буде још бољи", рекао је Жунић.

Посланик листе За правду и ред Загорка Граховац похвалила је унапређење борбе против сајбер криминалом, као и рад МУП-а на извјештавању јавности о својим активностима у протеклој години.

Она сматра да је веома мало случајева корупције процесуирано у протеклој години.

Граховчева је похвалила професионалан рад невесињске полиције и сугерисала на додатне превентивне активности полиције Српске у спречавању вршњачког насиља.

У Народној скупштини дата је редовна пауза до 16.35 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана