Жунић: Српски народ ће остати на вјековним огњиштима

СРНА
Жунић: Српски народ ће остати на вјековним огњиштима

БЕОГРАД- Србе у Хрватској покушавају застрашити са виших нивоа да се не би враћали на вјековна огњишта, али се они тога не плаше и остаће на своме, изјавио је Срни предсједник Координације удружења избјеглих и расељених у Србији Милан Жунић.

"Српски народ у Хрватској свједочи тортури која нема граница. У Хрватским медијима појавила се информација да је Српкиња кажњена због објава на друштвеним мрежама наших српских пјесама. То је класично малтретирање и понижавање нашег народа. Слобода је основно људско право - слобода говора, ријечи, вјере", поручио је Жунић.

Он је навео да су српски скупови широм Хрватске ове године најмасовнији.

"Људи долазе у своју отаџбину, славе Божић, Васкрс, крсну славу, обнављају светиње и огњишта. То је истина. То је оно што Хрватску боли јер су мислили да се Срби никада неће вратити на своје. А хоћемо! Ми смо ту били вијековима и остајемо", истакао је Жунић.

Он је поручио да Србима нико не може отети њихове куће, њиве и љубав према завичају.

"Можемо само да поручимо Хрватској и њеним институцијама да се не плашимо застрашивања", рекао је Жунић.

Општински суд у Шибенику одредио је 15 дана затвора 43-годишњакињи са пребивалиштем на подручју Србије, јер је на друштвеним мрежама објављивала фотографије и музику "који вријеђају националне осјећаје грађана Хрватске" и величају Републику Српску Крајину

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана