Жунић: Само је народу дозвољено да нас кажњава и награђује

Срна
Жунић: Само је народу дозвољено да нас кажњава и награђује

БАЊАЛУКА - Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је Срни да функционери Српске раде према закону, Уставу и Дејтону, одговорни су грађанима Српске и само је народу дозвољено да их кажњава и награђује.

Жунић је истакао да је омаловажавајући начин на који се странци односе према институцијама Српске, те да је очигледно да су и посљедње америчке санкције републичким званичницима покушај удара на овдашње институције.

"Штитимо правни поредак и право сваког човјека који живи у Републици, без обзира на нацију и вјеру, а док год тако радимо – наша савјест је чиста. Дакле, Српска једина у БиХ штити Дејтон и једина у БиХ слави дан кад је успостављен мир. И сад је та иста БиХ дошла до крајњег апсурда – кажњавају се функционери који штите оно што пише у Дејтонском споразуму, кажњавају се они који славе мир", истакао је Жунић.

Он је поручио да заштита Српске и слова Дејтона остаје задатак и будућим генерацијама.

"Управо то је оно што Српска и њени функционери сада раде – и зато су кажњени. Ми одговарамо људима у Републици Српској и једино прихватамо пулс народа – само је народу дозвољено да нас кажњава и награђује", нагласио је Жунић.

Канцеларија за контролу имовине странаца Министарства финансија САД увела је санкције српском члану Предсједиштва БиХ Жељки Цвијановић, предсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и министру правде Милошу Букејловићу због, како су навели, неуставних и антидејтонских акција.

Раније су америчке санкције уведене и предсједнику Републике Српске Милораду Додику.       

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана